Dirk van Zijl
Waarom ben je lid geworden van D66?
Sinds ik mag stemmen verdiep ik mij in partijprogramma’s, van D66 en van andere politieke partijen. Snel werd duidelijk dat D66 het beste aansluit bij mijn waarden. Dat blijkt vooral uit de principes over onderwijs, individuele vrijheid, duurzaamheid, zorg, en Europese samenwerking.
Na jarenlang D66 stemmen, besloot ik in 2015 lid te worden van D66. Het lidmaatschap betekend voor mij doorlopende loyaliteit en steun aan de partij waarbij ik mij thuis voel.
Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?
Met mijn actieve inzet bij D66 Duurzaam wil ik inhoudelijk bijdragen aan D66. Dat is voor mij belangrijk, omdat ik ervan overtuigd ben dat D66 afhankelijk is van de individuele inzet van de leden.
Het meest interessante politieke onderwerp voor mij is het duurzaam maken van de samenleving. Dat is vooral door de technische en het maatschappelijke elementen.
Aangezien Duurzaam mij het meest aangrijpt, zet ik mij graag in voor de D66 thema-afdeling Duurzaam.
Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?
De thema afdeling Duurzaam heeft een groot aantal leden. Daarmee heeft de afdeling veel potentieel. Ik geloof dat het potentieel van de thema afdeling om bij te dragen in het politieke debat over duurzaamheid veel groter is dan wat nu wordt benut. Daarom hoop ik als bestuurslid, met het bestuur en de afdeling te bereiken dat het potentieel van de afdeling beter wordt benut.
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als product owner aan softwareontwikkeling. In die functie ben ik verantwoordelijk voor het succes van een deel van de software. Daarvoor ben ik voortdurend in contact met belanghebbenden en deskundigen. Mede op basis van hun inzichten stel ik vast wat voor onze softwaregebruikers de hoogste waarde heeft, en voor de softwareontwikkeling de hoogte prioriteit heeft.
Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?
Je bent van harte welkom om de afdeling vergaderingen bij te wonen. Tijdens een vergadering kan je ervaren welke onderwerpen worden besproken en hoe dat er aan toegaat. Vergaderingen zijn regelmatig online. Dat maat het bijwonen eenvoudig.