Willem van Ham

Beeld: Marlies Wessels

Willem is voorzitter van de D66 afdeling De Ronde Venen

  • 47 jaar
  • Vinkeveen

Ik woon met mijn partner in Vinkeveen. Ik ben leraar aardrijkskunde op het Haarlemmermeer Lyceum, een middelbare school in Hoofddorp. Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp – Lage Zwaluwe – en heb verder in Rotterdam en Amsterdam gewoond. Toch is De Ronde Venen niet onbekend voor mij; mijn ouders wonen al bijna 30 jaar in Wilnis.  

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

Ik wens dat de inwoners zich thuis blijven voelen in hun dorp. Het behouden van de leefbaarheid betekent ook dat kernvoorzieningen intact moeten blijven. Zo is het belangrijk dat de school in De Hoef behouden blijft. Daarbij is het belangrijk dat winkeliers de mogelijkheden krijgen om zich zodanig te ontwikkelen zodat zij zich staande kunnen houden in een veranderende wereld.  

Voor jongeren uit De Ronde Venen moeten meer betaalbare woningen beschikbaar komen. Dat moet snel en dat kan onder andere door tijdelijke woningen te bouwen (bijv. naast het zwembad in Mijdrecht). Ruimte voor jonge gezinnen is ook belangrijk. Een mogelijkheid is om senioren die nu een eengezinswoning bezetten te belonen door bij doorstroom naar een appartement geen huurverhoging te berekenen. In ons verkiezingsprogramma lees je meer over onze plannen op gebied van woningbouw.

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

De Kromme Mijdrecht is echt een van mijn lievelingsplekken. Ik geniet van het kronkelende verloop van deze rivier en het mooie landschap dat al fietsend is te aanschouwen. Prachtig!