Joanne Freeve

Beeld: Marlies Wessels

Ik ben Joanne Freeve en woon samen met mijn man en twee zoontjes sinds 2015 in onze gemeente. Eerst in Vinkeveen en nu in Wilnis. Naast mijn werk in de gemeenteraad werk ik bij de Sociale Verzekeringsbank als manager Dienstverlening PGB.  Ik ben leergierig, nieuwsgierig, neem verantwoordelijkheid en een tikkeltje ongeduldig. Samen met mijn gezin ga ik het liefst op avontuur in onze camper. 

  • 42 jaar
  • Wilnis

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

Met mijn hart voor dienstverlening wens ik inwoners een gemeente toe die haar inwoners helpt en waar inwoners op kunnen vertrouwen.  Ik wens alle inwoners een huis om te thuis te komen. Een plek waar je kan genieten van wandelen en spelen. Een plek waar je samen kan sporten en waar je kan genieten van mooie dingen zoals muziek en toneel. 

Welke zaken wil je in de raad als eerste oppakken, om dat te bereiken?

Verbeteren van de dienstverlening van de gemeente doordat de bedoeling van wet- en regelgeving centraal staat en ruimte is voor persoonlijke situaties van inwoners. 

Meer ruimte voor de fiets zodat inwoners vaker de fiets pakken. Dit draag bij de gezondheid van inwoners en onze omgeving

Bij nieuwbouwplannen te zorgen dat er voorzieningen zoals scholen en parken zijn en dat wijken plekken zijn waar kinderen lekker kunnen spelen en mensen elkaar ontmoeten. 

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

Een rondje Botshol lopen doe ik heel graag. Ik geniet van het enorme uitzicht over de polder. Als we er ook nu kunnen schaatsen ben ik helemaal blij.