Erica van Doorn

Beeld: Marlies Wessels

Inmiddels woon ik vier jaar met veel plezier aan de Voordijk in Abcoude met mijn man. Mijn bonuszoon is uitgevlogen en woont sinds kort op kamers in Amsterdam. In het weekend fiets ik als het even kan met mijn man of alleen op een racefiets door het uitgestrekte gebied van onze gemeente. Wandelen doe ik ook graag. Het liefste een flink eind. In het voorjaar ga ik met een vriendin wandelen van Porto in Portugal naar Santiago in Spanje.  

  • 55 jaar
  • Abcoude

Ondanks een fulltime baan als directeur bij een groot textielinzamelbedrijf, maak ik elke week tijd om te schilderen in een atelier op Gein Noord. Gewoon omdat ik het heerlijk ontspannend vind en de creativiteit de vrije loop kan laten.

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

Een fijne en groene plek om te wonen, werken en recreëren. Waar jongere mensen ook een goed-geïsoleerde woning kunnen vinden.  

Welke zaken wil je in de raad als eerste oppakken, om dat te bereiken?

Een paar jaar ben ik bestuurslid geweest van Energieke Rondeveners. Zij zetten zich in voor meer duurzaamheid in brede zin; van duurzaam wonen tot vermindering van afval. Als raadslid verwacht ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van onze gemeente.

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

Mijn lievelingsplek is de Tuinen van Hartstocht aan Gein Zuid. Als lid mag ik daar elk seizoen weer de heerlijke groenten en kruiden oogsten.