Cees van Uden

Beeld: Marlies Wessels

Al sinds mijn derde levensjaar woon ik in onze mooie gemeente De Ronde Venen. Mijn hele leven zet ik mij in voor het algemeen nut. Of het nu is als wekelijkse scheidsrechter bij korfbalwedstrijden, bestuurslid van de korfbal, coördinator techniek bij de lokale omroep of later als gemeenteraadslid en wethouder. Als baan gewerkt in het onderwijs, eerst als docent later als adviseur. 

  • 36 jaar
  • Mijdrecht

Wethouder sinds 2021

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

De afgelopen vier jaar hebben we als D66 een koerswijziging voor elkaar gekregen. Voorzieningen, onderhoud en dienstverlening zijn belangrijk geworden. De komende vier jaar is het tijd dit verder uit te breiden. Denk aan ons initiatief over de ijsbaan, realisatie nieuwe scholen of extra speelplaatsen bij nieuwe woningbouw.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

De Ronde Venen is een fijne plek om te wonen, dit moet ook voor kinderen en ouderen in de gemeente zo blijven. De realisatie van nieuwe starters- en seniorenwoningen heeft de hoogste prioriteit. Samen met de uitbreiding en het in stand houden van voorzieningen zoals de bibliotheek, zwembaden, sportverenigingen en dorpshuizen.,

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

Als zoon van een moeder die uit de stad komt word ik heel blij het het terras op het terras van Rendez Vous op het Raadhuisplein. Een dag varen of fietsen in de gemeente laat wel zien dat eigenlijk de hele gemeente echt heel mooi is.