Raadsvergadering van 20 maart 2025

Tijdens de raadsvergadering zijn diverse onderwerpen besproken die van belang zijn voor onze gemeente. Namens D66 Bunnik lichten we hieronder kort onze standpunten toe bij twee besluiten die tijdens de vergadering zijn genomen.

Omgevingsvergunning
Hollendewagenweg 21, Werkhoven

D66 steunt de aanvraag voor een omgevingsvergunning aan de Hollendewagenweg 21 voor een kleinschalige zorginstelling met 7 respijtwooneenheden en een beheerderswoning.
Het plan sluit goed aan op de groeiende behoefte aan respijtzorg in de regio en behoudt tegelijkertijd de monumentale waarde van de oudste boerderij in Bunnik. Het voldoet aan de Omgevingswet en de eisen voor ruimtelijke inpassing. D66 geeft daarom een positief advies.

Kosten
Vliegtuigbomruiming

Op 1 oktober 2024 werd in onze gemeente een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog veilig geruimd. Deze vondst maakte veel indruk op inwoners en vroeg om een zorgvuldig en professioneel optreden. De operatie is succesvol verlopen, maar bracht aanzienlijke kosten met zich mee.
D66 stemt in met het vaststellen van de kosten op € 190.853,45 exclusief btw. We ondersteunen het verzoek aan het college om hiervoor een bijdrage van 68% (€ 129.780,35) aan te vragen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken via het gemeentefonds.
Het is goed dat de gemeente deze verantwoordelijkheid heeft genomen, en logisch dat hiervoor landelijke compensatie wordt aangevraagd.

Verbinding
Bunnikse ondernemers met basisonderwijs 

Schriftelijke vraag Winny Toersen; Meer aandacht voor praktisch onderwijs en werken in praktische beroepen.
D66 Bunnik juicht dat toe. Dat kan al op de basisschool bij de keuze voor vervolgonderwijs. D66-raadslid Winny Toersen vroeg het college afgelopen raadsvergadering of zij de verbinding tussen de basisscholen en de Bunnikse ondernemers wil stimuleren.

Op de vraag van D66 antwoordde het college positief. Ook het college onderschrijft het belang van leren en werken in praktische beroepen. En er zijn zeker kansen om de verbinding tussen de basisscholen en Bunnikse ondernemers te stimuleren. In de al lopende gesprekken met basisscholen en ondernemers kan dit aandachtspunt prima aan de orde komen. Voor het maken afspraken over een bezoek of gastles zijn basisscholen en ondernemers zelf aan zet. Een loket bij de gemeente zal ook niet nodig zijn. Als je elkaar maar weet te vinden.