Raadsvergadering 26 September

Kinderburgemeester

Floor Janse werd benoemd tot kinderburgemeester. Ze ontving de ambtsketting van Adriënne Vroege, die het afgelopen jaar kinderburgemeester was. Heel veel dank voor Adriënne die zich onder meer inzette voor groene speeltuinen en meer verbinding tussen jong en oud! We vinden het een goed initiatief, de kinderburgemeester. De jeugd is zo ook beter zichtbaar is met een eigen kinderburgemeester. We ondersteunen de ideeën van de nieuwe kinderburgemeester. Zij gaat zich inzetten voor minder afval op straat en meer aandacht voor verkeersveiligheid. Gefeliciteerd Floor!

Startnotitie mobiliteitsplan

Het is steeds drukker in Bunnik: dat vraagt om een goed mobiliteitsplan. Er is veel autoverkeer in de dorpskern van Bunnik, de N229 zorgt voor overlast en files in Odijk. Het landbouw verkeer in Werkhoven zorgt voor problemen en tegelijkertijd willen we meer mensen verleiden om te fietsen en te wandelen. Kortom: er is werk aan de winkel in ons verkeersbeleid. Daarom stemden we in met de startnotitie voor een nieuw mobiliteitsplan. Wel dienden we een amendement in (samen met de VVD). Omdat autoverkeer, fietsen, wandelen en parkeren allemaal belangrijk zijn voor onze inwoners, willen we als gemeenteraad ook aan het roer blijven staan van de uitwerking in een mobiliteitsvisie. Met het amendement hebben we gevraagd de visie op mobiliteit ook voor te leggen aan de raad. Ons amendement werd door de hele raad gesteund.

Videotulen

De raad stemde in met de invoering van videotulen voor informatieavonden, politieke avonden en gemeenteraadsvergaderingen. Zo kunt u in de toekomst de lokale politiek volgen.