Herijkte Routekaart Bronckhorst Energieneutraal voldoet niet

Het college zou In 2023 al met een plan van aanpak komen om ervoor te zorgen dat Bronckhorst energie fossielvrij energie gaat opwekken en zorgen dat iedereen de energierekening ook in de toekomst kan betalen. 
 
Bronckhorst loopt achter ten opzichte van andere gemeenten met de noodzakelijke energietransitie. En intussen komt het college met het volgende mistige stuk. Concrete acties staan er niet in.

100% Lokaal Eigendom Grootschalige Opwek

In ons verkiezingsprogramma schreven wij al: duurzame energie van de Achterhoek, voor de Achterhoek, door de Achterhoek. Wij willen hier opwekken wat wij in onze woningen, bedrijven en auto’s zelf gebruiken. Daarmee voorkomen we dat winsten en subsidies weglekken en houden de energieprijzen zelf in de hand: lusten en lasten in balans!

Wethouder lijkt meerderheid raad niet serieus te nemen

Er ligt nu eindelijk een plan. Het stuk is lijvig, de inhoud is dun. Nergens wordt het plan echt concreet, het staat vol met aannames die nergens zijn gestaafd.
Concrete getallen ontbreken. En wat wij in welke volgorde gaan doen en hoe precies wordt ook niet echt duidelijk. 
 
Het plan van de CDA-wethouder wijkt op één onderdeel fundamenteel af van wat een meerderheid in de Raad eerder heeft aangegeven. Eerst zou samen met de inwoners een Dorps Energie Plan worden opgesteld. En vervolgens worden gekeken naar of en hoeveel windmolens in Eldrik dan nodig zijn. Dit uitgangspunt dat door een meerderheid is aangenomen wordt niet overgenomen door de wethouder.
 
De Routekaart Bronckhorst Energieneutraal moet terug naar de tekentafel.