Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen!

Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen!

Het weer in Nederland verandert, en zal de komende jaren nog meer veranderen. We merken het aan de winters die minder koud zijn, aan heftige regenbuien en aan de droge zomers. In de zomer merken we ook dat de natuur steeds droger wordt, en het warmer is in onze woonwijken. Maar wat kunnen we zelf doen om de droogte en de warmte te verminderen?
 
Een van de landelijke initiatieven hiervoor is het NK tegelwippen! Bij het NK tegelwippen worden inwoners en gemeenten gevraagd om tegels te vervangen met bloemperken en planten. Maar ook scholen en bedrijven kunnen meedoen. Dus tegel eruit en planten er in! Alle gemeenten die mee doen vormen samen een klassement. Als inwoner van de gemeente Bernheze kan je zelf de tegels die je verwijdert voor planten melden op https://nk-tegelwippen.nl/meedoen/. Het klassement loopt van 21 maart tot en met 31 oktober 2022. Meedoen is goed voor de leefbaarheid van onze woonwijken en goed voor de natuur!
 
Door (tuin)tegels te verwijderen en planten te plaatsen, zijn er meer plekken waar het regenwater de grond in kan, wat goed is voor het grondwaterpeil. Doordat er meer planten zijn, worden de tuinen en wijken ook minder warm dan wanneer er alleen maar tegels liggen. Tot slot zijn de planten goed voor de insecten in de gemeente en dragen planten bij aan het verbeteren van onze luchtkwaliteit. Alleen maar voordelen dus! Welke tegels kan jij vervangen met planten?
 
Meer informatie vind je op https://www.bernheze.org/inwoners-en-ondernemers/duurzaamheid/tegelwippen