Speeltuintjes moeten meegroeien met buurtkinderen

De speeltuintjes moeten meegroeien met buurtkinderen. De speeltuintjes zijn nu eigenlijk alleen geschikt voor jonge kinderen. Dat is een van de vele ideeën die de coalitiepartijen zaterdag meekregen van de bewoners in de wijk Waterkant bij het Middeldijkerplein. De zes politieke partijen bezochten vanaf 10 uur de wijk, samen met de wethouders en Buurt Bestuurt. Dat doen de politieke partijen om op een andere manier met bewoners in gesprek te gaan. Uitvalsbasis was deze keer jongerencentrum The Wave. Vanaf 11 uur konden bewoners onder het genot van koffie en koek in gesprek met de wethouders.

Tevredenheid overheerst

De meeste bewoners die CDA, SGP/CU, VVD, PvdA, GroenLinks en D66 spraken, waren positief over hun wijk. Het is een fijne en sociale wijk waar men naar elkaar omkijkt, vinden de bewoners. Er zijn wel zorgen over het hoge aantal inbraken. Veel bewoners hebben hun huis extra beveiligd. Ook de verkeersveiligheid moet meer aandacht krijgen. Vooral bij de in- en uitgang van de wijk wordt hard gereden. Ondanks dat het een gevaarlijke kruising met fietsers en voetgangers is. De wethouder neemt dat mee. Wat opvalt in de wijk zijn de speeltuintjes. Met dit weer is het ontbreken van gras extra vervelend, want niemand speelt in die modderpoel. Opknappen is volgens bewoners niet de beste optie. Bewoners willen liever speel- of sportplekken die meer gericht zijn op de inmiddels ouder geworden kinderen. Een punt dat de coalitiepartijen meenemen als voorstel in de gemeenteraad.

Met Buurt Bestuurt rond het Middeldijkerplein

Een deel van de coalitieraadsleden werden door Buurt Bestuurt meegenomen langs een paar knelpunten in de wijk. Een veelbesproken afsluitingshek bij de Waterpoort is nog steeds onderwerp van discussie. Het hek sluit de onderdoorgang van de tramhalte naar de wijk af. Dat voorkomt overlast van jongeren op het tussengelegen binnenspeelplein. Maar ook ergernis voor bewoners die van de tramhalte moeten omlopen naar huis. Ook de klankkast die het Middeldijkerplein is, werd nogmaals van meer kanten belicht. Oplossingen hiervoor liggen niet voor het oprapen. Maar het blijft onder de aandacht van de wethouder. Tot verbazing van de omwonenden en gebruikers zijn op het Middeldijkerplein teveel fietsenrekken verdwenen. Er zouden er maar enkele verwijderd worden zodat de glazenwasser er beter bij kan. Het lijkt dat er meer fietsenrekken verwijderd zijn dan hiervoor nodig is. De vraag wordt opgepakt door de coalitiepartijen. Buurt Bestuurt gaf de raadsleden en wethouders nog enkele ideeën mee die ze hoorden uit het contact met de jongeren in de buurt.

Laatste bal voor Buurtsportcoaches en wethouders

Na de wijkwandeling waren de wethouders om 11 uur terug in The Wave waar de eerste bewoners al startklaar stonden met hun verzamelde vragen aan diverse wethouders. Een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te komen. De Buurtsportcoaches zorgden vervolgens binnen voor een spellenparcours voor de aanwezigen. Opnieuw een goed bevallen coalitiebezoek.