Marcel van Prehn gekozen tot lijsttrekker

Op 21 maart 2018 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen en afgelopen week heeft D66 als een eerste partij in Barendrecht de lijsttrekker gekozen. Na een spannende campagnetijd heeft de algemene afdelingsvergadering gestemd en zittend raadslid Marcel van Prehn is gekozen tot de nieuwe lijsttrekker van D66 Barendrecht. Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering heeft Marcel van Prehn de volgende pitch gehouden: "Beste allen,
Welkom allemaal. Voor degenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Marcel van Prehn en momenteel ben ik de vice-fractievoorzitter van D66 Barendrecht. En vanuit deze rol denk ik ook dat ik de meest geschikte kandidaat ben voor het lijsttrekkerschap. Zoals jullie ook in mijn motivatiebrief hebben kunnen lezen heb ik inmiddels heel veel politieke ervaring opgedaan en een netwerk opgebouwd binnen D66 en met de andere locale partijen. Ook de kennis van onderwerpen die nu spelen en die in de volgende periode besloten gaan worden leveren mij denk ik voordelen op als lijsttrekker. Met mijn ervaring van campagnecoordinator erbij wil ik D66 Barendrecht groter maken de de huidige drie zetels en kijkend naar de uitgebrachte stemmen voor D66 bij de tweede kamer verkiezingen moet dat mogelijk zijn. De afgelopen 7 jaren heb ik mij actief ingezet voor de lokale afdeling van D66 en ik hoop dat de leden dat gewaardeerd hebben. Ik wil een verbindende leider zijn, binnen de fractie maar ook daarbuiten. Dus als jullie samen met mij willen bouwen aan een beter/mooier/duurzaam Barendrecht stem dan op mij".
Na afloop van de vergadering was er nog een borrel waar de nieuwe lijsttrekker door de leden werd gefeliciteerd en waar uitgebreid werd gesproken over de komende campagne die na de zomervakantie zal gaan beginnen.