De jeugd van tegenwoordig eist duurzaamheid

Ruim 15000 jongeren trokken naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren vóór betere klimaatmaatregelen. De jeugd van tegenwoordig eist duurzaamheid. Daar waren natuurlijk ook jongeren uit Barendrecht bij.

Toekomst

Het is geweldig dat deze jongeren in actie komen. Ze maken zich terecht zorgen over de gevolgen van klimaatverandering. Die zijn nu al merkbaar, maar als zij straks ouder zijn al helemaal. ‘Het Malieveld mag geen Malievijver worden’, stond er op de borden die ze meedroegen. En: ‘mensen moeten veranderen, niet het klimaat.’

Actie

De belangrijkste boodschap voor de klimaatspijbelaars: de politiek hoort jullie. Staat naast jullie. Dit is dé manier om Den Haag aan het denken te zetten. En daar zijn we jullie dankbaar voor. Want er is geen tijd te verkiezen. We moeten nu in actie komen voor onze planeet. Voor de toekomst.

Jan Terlouw

We zijn het volmondig eens met Jan Terlouw als hij het volgende in een interview zegt:
“Ik krijg gewoon een allergische reactie als ik denk aan mensen als Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Mensen die doen alsof er niets aan de hand is en dat het tegengaan van klimaatverandering niks mag kosten. Daar word ik fysiek onpasselijk van. Hij zat bij Jinek donderdagavond ook weer allerlei onwetenschappelijke dingen te verkondigen, ik heb die Baudet werkelijk nog nooit kunnen betrappen op waarheid. Alsof klimaatwetenschap onderwerp is van discussie! Politiek hoort te discussiëren over hoe er met feiten moet worden omgegaan, niet wetenschappelijke feiten zelf ter discussie te stellen. De pathos waarmee de beste man ook spreekt... Alsof er íets van waar is. Nou: helemaal niets, ik heb dit echt nog nooit meegemaakt. Veel mensen wíllen geloven wat hij zegt. Mensen wíllen horen dat het allemaal wel meevalt. Mensen wíllen horen dat het niks hoeft te kosten. Maar dat is gewoon niet waar! En het stemt mij bijzonder, bijzónder vrolijk dat onze jeugd wél doorheeft dat mensen als Baudet volstrekte onzin verkondigen. Hopelijk blijven ze protesteren, demonstreren en politici wakker schudden. Ik hoop dat de jeugd nog meer in opstand komt, net zo lang tot de politiek adequaat reageert. Ik heb in ieder geval diep respect voor de jongeren die donderdag spijbelden ten behoeve van het klimaat.”
Het volledige artikel hier: https://www.destentor.nl/deventer/jan-terlouw-ik-ben-bijzonder-trots-op-onze-jeugd-die-beseft-dat-mensen-als-thierry-baudet-onwaarheden-verkondigen~a66c1dab/ Jinek: https://www.npostart.nl/thierry-baudet-en-rob-jetten-gaan-in-debat-over-het-klimaat-en-de-spijbelaars/07-02-2019/POMS_KN_15166737You are entitled to your opinion. But you are not entitled to your own facts.” ― Daniel Patrick Moynihan.

Denk internationaal, handel lokaal

Ook in Barendrecht willen wij dat de jongeren zich betrokken voelen bij de politiek. Als dan op een dermate belangrijk onderwerp zoveel jongeren zich uitspreken, vinden we dat geweldig! We kijken hoe we het klimaat op gemeentelijk niveau kunnen ondersteunen. Ook bekijken we hoe we de jongeren verder kunnen betrekken bij de lokale politiek. De belangrijkste boodschap van de klimaatspijbelaars is duidelijk: de politiek doet niet genoeg. Dank voor dé manier om politici in Den Haag en in het hele land aan het denken te zetten. Er is geen tijd te verkiezen. We moeten nu in actie komen voor onze planeet. Voor de toekomst. Voor alle generaties.