Afval en Corona

We leven in een bijna onwerkelijke tijd. De crisis en de maatregelen treffen ons allemaal. En vrijwel iedereen begrijpt gelukkig dat deze maatregelen noodzakelijk zijn voor de volksgezondheid.

Afval en Corona: op afspraak naar het afval aanbied station

Een van de maatregelen is dat we zoveel mogelijk moeten binnen blijven, of zoals onze zuiderburen zeggen: “Blijf in uw kot.” Een van de grote gevolgen van het thuis blijven is dat we massaal aan het opruimen zijn geslagen. En dit massaal opruimen brengt afval met zich mee, heel veel afval. Zoveel afval zelfs dat het afval aanbied station, ook wel bekend als de gemeentewerf, tijdelijk dicht moest. Niet omdat ze de stroom afval niet aankonden, maar voornamelijk omdat er een groep asocialen was die Corona op dat moment niet geheel serieus namen, waardoor veiligheid van personeel en bezoekers niet gegarandeerd kon worden. Naar aanleiding van het sluiten hebben wij als D66 direct contact opgenomen met de wethouder dat sluiting geen oplossing kan zijn. Gelukkig begreep het college dit ook en is het afval aanbied station gewoon weer toegankelijk door middel van een afspraak.

Gebruik gezond verstand

Dat brengt mij bij de ondergrondse containers die in de wijken staan. Wederom door het massaal opruimen van zolders en schuren wordt er van alles en nog wat naast gelegd. Koffers, oude fietsen of zelfs bankstellen. Maar ook gewoon huisvuil. Op de foto worden er vuilniszakken naast een volle container gezet terwijl er zowel links als rechts van deze container op nog geen 100 meter twee lege containers zijn. Lieve mensen gebruik gezond verstand. Zet geen afval naast de containers alsjeblieft. De gemeente doet haar best om het allemaal op te halen. Zorg voor elkaar, hou vol en laten we allemaal ons steentje bijdragen. Samen zijn we sterk.