Vica Reout – Stadsdeelcommissie lid

Beeld: Vica Reout

Ontzettend trots dat ik D66 voor Amsterdam Zuid mag vertegenwoordigen. Ik wil graag het stadsdeel beter leren kennen en ga graag met iedereen in gesprek om het net op te halen en te begrijpen wat er in het stadsdeel speelt. Voor mij is politiek vooral eindelijk dingen kunnen aanstippen en kijken naar oplossingen, in plaats van alleen maar kritiek leveren. Daarom heb ik besloten om actief te worden en me in te zetten voor het stadsdeel.

  • 30 jaar
  • St. Petersburg
  • Buitenveldert

Voor mij is Amsterdam een veilige haven waar ik elke dag weer fijn heb. Ik merk dat de stad te maken heeft met groeipijn en dat het voor iedereen een uitdaging is om een plek te vinden die bij je past. Ik wilde graag begrijpen hoe dingen in elkaar zitten en waarom er soms gekozen wordt om bepaald beleid te voeren. Ik wil de bestuurders graag uitdagen om bestaande keuzes te herzien, om de stad schoner, veiliger en groener te maken, zodat ook de volgende generaties er net zo fijn kunnen wonen als wij. Daarnaast denk ik dat het goed is om de stem van de jongeren te vertolken en te zorgen dat we als hoofdstad nog meetellen en blijven groeien. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Amsteldijk, aan het water over de Amstel kijken. Hier komt het levendige van Amsterdam samen met het historisch karakter van de stad. Overdag zie je de Amsterdammers lekker sloepje varen en van het weer genieten op het terras, en ‘s avonds de lichtjes die de stad zo gezellig maken. Op elk tijdstip je ook komt, de stad is prachtig en past zich aan het moment aan. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Amsterdam Zuid is een hele fijne plek om te wonen en dat gun ik iedereen in dit stadsdeel. Om de straten leefbaarder te maken, zal ik me in elk geval richten op een schoner, groener en autoluw Amsterdam Zuid. Waarin er ruimte is voor kunst en sport, en iedereen vrij is om zichzelf te zijn. Daarnaast is bouwdynamiek een onderwerp die elke inwoner aangaat en denk ik dat we er vooral samen met de bewoners naar oplossingen moeten kijken. Ten slotte zie ik kansen voor de ondernemers die deze stad maken en tijdens de Corona periode ontzettend innovatief zijn geweest. Ik zie ruimte om samen tot oplossingen te komen en onze stad aantrekkelijker te maken, maar ook een fijne leefomgeving te creëren. 

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij staat D66 op de eerste plek voor duurzaamheid gebaseerd op feiten en het serieus van de urgentie van het probleem. Maar ook kansen zien om de stad leefbaarder te maken, of het gaat om woonbeleid, duurzaamheid of economische zekerheid. D66 gelooft in eigen initiatief van de bewoners van Amsterdam, participatie, maar is er ook voor degene die een steuntje in de rug nodig hebben.