Trevor Holtkamp

Beeld: Jeroen Mooijman

Trevor Holtkamp ondersteunt de fractie als fractiesecretaris. Daarnaast is hij deelnemer in Route66. Route66 is een verdiepings- en ontwikkelprogramma voor en door jonge D66’ers tussen de 25 en 33 jaar oud. 

  • 29 jaar
  • Almere
  • Almere
  • Hij/hem

‘De afgelopen vier jaar heb ik me als fractiesecretaris ingezet. Tijdens deze periode heb ik veel gezien, geleerd en meegemaakt. Ook doe ik mee aan Route66, hét trainingsprogramma van D66. De kennis, ervaring en connecties die daaruit voortvloeien zijn, in combinatie met mijn ervaring binnen de fractie, van grote waarde om me voor te bereiden op de komende raadsperiode.

De komende raadsperiode zou ik graag mijn opgebouwde dossierkennis en ervaring in willen zetten voor onze mooie stad. Daarom wil ik je vragen om op mij te stemmen. Om in voetbaltermen te spreken: de afgelopen vier jaar heb ik op de bank gezeten. Help jij me in de basis?’

Favoriete plek in Almere

Mijn lievelingsplek in Almere is de Oostvaardersdijk. De natuur, de lucht, omdat je daar hoog staat overzie je alles. Het water met het Markermeer, de Oostvaardersplassen en in de verte de torens van het stadshart. Het is bijna een betoverende plek waar alles samen komt.

Kansen voor Almere

Op dit moment hebben we in Almere een prachtige cultuurvisie. Maar helaas is er in de huidige begroting niet de financiële ondersteuning vrijgemaakt om deze visie fatsoenlijk uit te voeren.

Voor veel kinderen is sporten of cultuur bezoeken moeilijk. Er is geen geld, geen tijd of simpelweg geen ondersteuning vanuit hun ouders. Hier moeten we als stad iets aan doen.

Almere kent vele topsporters. Clarence Seedorf, Gregory Sedoc, Desiree van Lunteren en nog veel meer. Ook zijn er ontzettend veel sportverenigingen. Iets om trots op te zijn. Maar, het kan beter.

To do als raadslid

  • Met een financieel onderbouwde cultuur- en sportvisie, zorgen we ervoor dat ieder kind in Almere kan sporten en zichzelf cultureel kan ontwikkelen. En met meer ondersteuning geef je de Almeerse sport- en cultuursector niet enkel de kans om te bestaan, maar ook om te groeien. En dat is wat Almere verdient.
  • Door in te zetten op zowel breedtesport als topsport, zorg je ervoor dat meer mensen toegang hebben tot sport én vergroot je doorgroeimogelijkheden voor topsporters. Daarnaast moeten wij er als stad klaar voor zijn wanneer het Almere City lukt om te promoveren naar de Eredivisie. Misschien niet dit seizoen, maar ooit gaat het ze lukken. En als stad moeten we niet te licht denken over de gevolgen ervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versterken van openbare veiligheid, een grotere vraag aan horecamogelijkheden en hogere druk op het wegennet rondom het stadion.
  • Het aantrekken, huizen én opleiden van leraren voor het basis- en voortgezet onderwijs zou voor Almere topprioriteit moeten zijn. Meer inzetten op wonen kan hierbij helpen. De afgelopen periode zijn er stappen gezet in het bouwen van huizen, maar we zijn er nog lang niet. In samenwerking met het rijk is er zoveel mogelijk, denk bijvoorbeeld aan de wijk Pampus in combinatie met de IJmeerlijn.

Betekenis D66

Ik ben vroeger veel gepest en buitengesloten. D66 betekent voor mij dan ook een open politieke vereniging waar je jezelf kunt zijn. Waar je altijd een thuis zult vinden, wie je ook bent. Jij mag er zijn, bij ons ben je welkom. Mensen uitsluiten voor wie ze zijn is iets waar wij tegen strijden. Dat voel ik in mijn groene hart, daar ga ik voor. Samen met het sociaal liberale karakter, de inhoud en de nuances die wij vinden binnen onze partij. Ik sta dan ook volledig achter de slogan ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.’

Favoriete boek

‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Omdat ik met het volste vertrouwen durf te zeggen dat de mens in haar kern gelooft dat wat men zelf doet, het juiste is. We kunnen het met elkaar oneens zijn, zelfs tot op het bot verdeeld zijn, maar uiteindelijk zijn we allemaal mens en zullen wij in goed vertrouwen de verbinding moeten zoeken met elkaar.

Laatst bezochte culturele event

Dat is natuurlijk lastig in deze tijd. Maar mijn laatste bezoek was de opening van de nieuwe bioscoop in Amsterdam Zuidas, Rialto. Daar werd de film “Do Not Hesitate” getoond, de Nederlandse inzending voor de Oscars, met achteraf een Q&A met de regisseur en acteurs. Ik ga graag naar dit soort evenementen, om inzicht te krijgen in het creatief proces van anderen. Als HKU alumni is dit ook niet meer dan logisch, wat mij betreft.