Maaike Veeningen

Beeld: Jeroen Mooijman

Maaike Veeningen is wethouder in Almere sinds 2018. Haar portefeuilles zijn economie, ontwikkeling stadscentra, MBO HBO, sport, diversiteit. Voordat zij wethouder in Almere werd, was zij wethouder en lijsttrekker in Amstelveen.

  • 43 jaar
  • Noordwijk
  • Almere
  • Zij/haar

Lievelingsplek in Almere

Het Weerwater. Inmiddels zwem ik al zo’n 15 jaar ‘s zomers in het Weerwater. Daarmee begon ik al voordat ik naar Almere verhuisde, als ik op bezoek was bij vrienden. Elke lente weer kijk ik uit naar het moment dat ik de eerste, dan nog erg frisse duik kan nemen. En ik heb er na al die jaren ook vele mooie herinneringen aan, met zomerdagen fietsen, hardlopen en eindigend in het water. Ook wandelend, fietsend, hardlopend, en uiteraard varend of suppend is het een prachtplek. Ik blijf er van genieten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Almere is nog volop in ontwikkeling. En dat biedt kansen op vele vlakken. We kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de woningnood. Dat kunnen we doen op een duurzame manier, zowel qua bouwen als qua groene omgeving. Het onderwijs kan volop ontwikkelen. De aanstaande campus vormt daar een belangrijke stap in, en ook verschillende innovatiehubs waar bedrijven, onderwijs en studenten samen werken aan de stad van de toekomst. En dat draagt ook bij aan het creëren van nieuwe banen.

Betekenis D66

D66 is een optimistische, toekomstgerichte partij. Een partij die vooruit kijkt, en denkt in mogelijkheden. We vertrouwen op de eigen kracht van mensen, en zetten ons in voor gelijke kansen voor iedereen. Dat heeft me altijd aangesproken. Iedereen verdient de kans om het beste uit zichzelf te halen. Beginnend bij goed onderwijs. D66 staat voor een vrije samenleving waarin iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn. Een veelzijdige en open samenleving waarin we verschillen omarmen. Kansen voor iedereen, jezelf kunnen zijn en ieders kwaliteiten tot recht laten komen.