Ivar van Rijn

Beeld: Suzanne van de Laar

Ivar van Rijn is fractieassistent namens D66 voor de gemeenteraad in Almere. Fractieassistenten kunnen in Almere net als raadsleden het woord voeren tijdens de politieke markt. Ivar is woordvoerder op burgerparticipatie, energie en duurzaamheid, ICT en sport. Daarnaast is hij het aanspreekpunt in de fractie voor Almere Poort.

  • 43 jaar
  • Amsterdam
  • Almere
  • Hij/hem

Almere is een prachtige stad, waar heel veel mogelijk is. Wel zijn er de komende jaren grote uitdagingen die wij moeten oppakken. De energie transitie, het bouwen van heel veel extra woningen, de digitalisering. Dit zijn allemaal onderwerpen waar we grote stappen in kunnen zetten. Als projectmanager denk ik dat we dit moeten doen met de juiste kaders, controles en ondersteuning vanuit de politiek. Hier zet ik mij graag voor in!

Je leest het helaas regelmatig terug in het nieuws: overheidsprojecten die te veel geld kosten, die niet op tijd af zijn, of die niet de kwaliteit leveren die we verwachtten. Ik denk dat hier nog veel te winnen is. In het bedrijfsleven is het altijd mijn taak geweest om er voor te zorgen dat we die valkuilen vermijden.

Als we de grote onderwerpen, zoals klimaatverandering, projectmatig aanpakken ben ik er van overtuigd dat we, samen met de markt, heel snel de juiste stappen kunnen zetten.

Favoriete plek in Almere

Het pampushout. Een mooi stuk natuur waar ik even lekker kan hardlopen of fietsen. Vlak bij de stad, maar gelijk een stukje rust alsof je direct op het platteland bent.

To do als raadslid

Er wordt gesproken over het eventueel aanleggen van een hyperconnectiviteitshub in Almere. Dit is alleen mogelijk als we daar de juiste eisen aan stellen. Hier kan ik mijn kennis voor inzetten.
Daarnaast zou ik mij inzetten om de CO2 reductiedoelen om te zetten in concrete stappen. Tevens moeten wij er voor zorgen dat alle lagen van de bevolking baat hebben bij CO2 reductie, bijvoorbeeld door te helpen bij het isoleren van huizen.

Betekenis D66

De partij die niet altijd het makkelijke verhaal vertelt, maar wel de waarheid. Niet aan de zijlijn schreeuwen waar je het niet mee eens bent, maar proberen om de wereld wat mooier te maken door mee te doen.

Favoriete boek

De Dune boekenreeks. Ik vind het heerlijk om me helemaal te kunnen inleven in de grote fantasiewereld die in deze boeken gebouwd is.

Laatst bezochte culturele event

De grote schijn. Er was een prachtige show met lichten gemaakt in een stadsbos in Arnhem. Heel mooi om te zien dat dit soort evenementen mogelijk zijn in deze tijd.