Freek de Bruijn

Beeld: Chris van Gurp

Freek de Bruijn

  • 36 jaar
  • Breda
  • Zundert

Ik ben Freek de Bruijn en woonachtig in Zundert. In de periode van 2018 tot 2022 ben ik actief geweest als burgerraadslid voor D66 Zundert. Sinds de verkiezingen van 2022 ben ik actief als raadslid in de gemeente Zundert. In het dagelijks leven ben ik als militair werkzaam in een functie als opleider op de KMA.

Wat vind ik belangrijk binnen het thema cultuur in de gemeente Zundert of wat zou je graag veranderd willen zien?

Cultuur is in mijn ogen een ondergewaardeerde kracht van de Zundertse gemeenschap. In de gemeente zijn ontelbaar veel tradities, verenigingen met culturele uitingen en uitvoeringen van ambachten. Dit allemaal lijkt zichzelf te regelen en de gemeente is er trots op. Maar wat mij betreft kan de gemeente hier veel meer in betekenen om de waarde die eraan gebonden wordt te uiten om het geheel makkelijker te maken.

En wat vind ik belangrijk binnen het thema groen in de gemeente Zundert of wat zou je graag veranderd willen zien?

Binnen het thema groen vindt ik kwaliteit en diversiteit van openbaar groen in de dorpskernen erg belangrijk. Grasvelden met een boom is het gemiddelde geworden terwijl juist ook diversiteit belangrijk is. Daar ga ik me voor inzetten.

Wat vind ik belangrijk binnen het thema LEEFBAAR in de gemeente Zundert of wat zou je graag veranderd willen zien? 

De afgelopen raadsperiode ben ik veel bezig geweest met thema’s en onderwerpen gerelateerd aan leefbaarheid. Een groot divers aanbod in woningbouw, verbetering van verkeersveiligheid en openbaar vervoer stromingen. Regeren is vooruitzien, dus zo moeten we ook kijken naar een integraliteit in diverse programma’s. Bijvoorbeeld het bouwen van 1 basisschool heeft ook gevolgen voor het belang van een veilige fietsverbinding tussen woonwijk de berk en de school aan de burgemeester Manderslaan.