Rob Koedijker

Beeld: Tom Cornelissen

Mijn motivatie:
Ik kan met mijn inzet en levenservaring nog een gemotiveerde bijdrage leveren zodat Wijdemeren een  krachtige zelfstandige gemeente mag blijven en voor iedereen in de gemeente een prachtige plek blijft om te wonen en te leven.

Waar de belangen van Nederhorst een sterke positie moeten blijven innemen. Ik wil mij sterk maken om onze Spiegelplas weer die status uit het verleden terug te geven met extra toiletvoorzieningen langs de diverse stranden. De agrarische en recreatieondernemers  van Wijdemeren te blijven steunen in hun initiatieven om duurzaam te ondernemen. En ja, ik kan niet iedereen blij maken, maar ik wil mij nog meer inzetten voor betaalbare woningen voor onze kinderen en kleinkinderen, zodat deze ook in ons prachtige dorp kunnen blijven wonen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?
Ik zie zeer veel mogelijkheden voor Wijdemeren, recreatie en agrarisch in combinatie met betaalbaar wonen zijn mijn speerpunten. Om dat te bereiken is moed voor nodig, helaas  mist Wijdemeren de passie om de mogelijkheden te verkennen en met durf die mogelijkheden te ontwikkelen. Het moet toch mogelijk zijn om de randen van de Spiegelplas  beter toegankelijk te maken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Als lid van de Woon Advies Commissie Wijdemeren heb ik regelmatig adviezen mogen geven aan inwoners die minder mobiel werden en niet in aanmerking kwamen voor gemeentelijke regelingen. Elk nieuw woningbouwproject moet niet alleen duurzaam maar ook levensloopbestendig zijn. Senioren die alleen zijn komen te staan en een eigen te grote woning bezitten moeten de gelegenheid krijgen om naar een betaalbare kleinere woning te kunnen verhuizen. Belangrijk is voor mij de vergunningsaanvraag en  legeskosten voor verduurzamen van de eigenwoning moeten laagdrempelig worden.

Wat betekent D66 voor jou?
D66 is voor mij niet zomaar een partij maar een vorm van levensvisie waarin elk mens een menswaardig bestaan kan hebben. Niet alleen aan je zelf denken maar ook oog hebben voor eenieder die niet met de hectiek van het huidige leven mee kan komen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Mijn lievelingsplek hoe kan het anders mijn eigen huis  maar wandel ook graag een rondje langs de Vecht en fietstochtje langs de plas en verder langs de Vecht.

Wat is je favoriete (jeugd)boek en waarom?
Avonturen van Bob Evers – Jongens van Bontekoe en de hele serie Schippers van de Kameleon, spannende jongensboeken waar ik uren in kon lezen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?
Ik ben geen eventbezoeker maar ga graag naar musea mijn laatste bezoeken waren Rijksmuseum – het Teylers museum  – Het Frans Hals en het Singer, een diversiteit aan kunst. Een enkele keer een musical als soldaat van Oranje en laatst De zonen van Diana.

  1. Woonplaats: Nederhorst ten Berg
  2. Beroep: Gepensioneerd bouwkundige

Ruimtelijke ordening, wonen, duurzaamheid, energietransitie.