Natascha Rienks

Beeld: Tom Cornelissen

Mijn motivatie:
Samen met anderen wil ik van Wijdemeren een plek maken waar iedereen zich prettig en gehoord voelt. Iedereen moet de kans hebben om in onze gemeente een plek te kunnen hebben om te wonen, werken en te ontspannen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?
Ik zie een gemeente die nog in ontwikkeling is. De komende vier jaar wordt het met name belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft. Of het nu de jeugd is die volop de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontdekken en het beste uit zichzelf te halen. Of de jongeren en ouderen die op zoek zijn naar een geschikte woonruimte.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Er moeten meer betaalbare woningen komen, iedereen die het wilt moet hier een woning kunnen krijgen.
Een rijke schooldag waar ieder kind het beste uit zichzelf kan halen. Dit kan door de bouw van een IKC in elk dorp.
De participatiewet meer toegespitst op de individuele situatie waarbij er wordt gekeken naar hoe mensen het beste weer aan het werk kunnen.

Wat betekent D66 voor jou?
D66 staat in mijn ogen voor gelijkheid en de eigen wil van mensen. Je kan het merken in de standpunten die ze hebben. Een voorbeeld op landelijk niveau is de wet op voltooid leven. Voor veel mensen een omstreden wet, wat begrijpelijk is, want wanneer kan je bepalen of het leven is voltooid. Maar het gaat ook uit van de eigen wil van mensen. Uit ervaring weet ik hoe pijnlijk het is als er zelfdoding plaats vindt in de familie.
Op lokaal niveau ervaar ik D66 als een grote familie waar iedereen welkom is en iedereen zijn mening meetelt. D66 Wijdemeren luistert in mijn ogen naar ieders standpunt en vormt van daaruit de standpunten van de partij.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Ik hou van water en dan met name van zeilen. Een van mijn lievelingsplekken zijn dan ook de plassen. Mijn andere favoriete plek is Gooilust. Ik ga daar graag een klein stukje wandelen.

Wat is je favoriete (jeugd)boek en waarom?
Mijn favoriete jeugdboek is Koning van Katoren. Het boek is prachtig geschreven en de thematiek is nog steeds actueel. Voor mij was het dan ook een hoogtepunt dat Jan Terlouw in oktober 2022 naar onze gemeente kwam, op verzoek van D66.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?
Het laatst bezocht event was Herman van Veen in Carre. Ik vind het heerlijk om naar het theater te gaan en musea te bezoeken. Een artiest komt beter tot zijn recht in het theater, het is klein en intiem.

  1. Woonplaats: ‘s-Graveland
  2. Beroep: Thuismoeder en journalist

Ik zet me in voor verbeteringen in de participatiewet en het onderwijs, want ieder kind verdient gelijke kansen.