Mario Wouters

Beeld: Tom Cornelissen

Vanuit betrokkenheid en passie voor Wijdemeren zet ik me in voor onze mooie gemeente en werk ik graag met jullie samen over maatschappelijke en sociale vraagstukken op het gebied van wonen en duurzaamheid.

Er gebeurt op het gebied van wonen duurzaamheid veel in onze gemeente denk daarbij aan bouwplannen als Ter Sype, Groenewoud en Nederhorst Noord. Er is landelijk en ook in onze gemeente veel vraag naar woningen voor onze kinderen en toekomstige generaties en ik wil mij inzetten om dit samen met u te realiseren.

Wat ik belangrijk vind bij D66 is jezelf kunnen zijn ongeacht je afkomst, geaardheid, achtergrond of het opleidingsniveau van je ouders. Gelijke kansen voor iedereen. Laten we samen met u werken aan een sociaal en mooi Wijdemeren. Mensen zijn niet gelijk, wél gelijkwaardig.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?
Wijdemeren is een prachte gemeente en een mooie plek voor toeristen door de mooie buiten plaatsen van ’s-Graveland met veel historie. Ook hebben wij veel plassen zoals Loosdrecht, mijn mening is dat daar nog veel kansen liggen op toeristisch gebied om dit nog beter landelijk onder de aandacht te brengen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Beleid kritisch bekijken en ontwikkelen vanuit de uitvoering en ervaring van inwoners. Vanuit de beleving van inwoners, verenigingen en (uitvoering) organisaties de publieke dienstverlening verbeteren en de gemeente een stukje mooier en gezelliger maken. Inspraak verdient meer aandacht. Mensen moeten het gevoel hebben dat zij gehoord worden gedurende het inspraakproces.

Wat betekent D66 voor jou?
Wat ik belangrijk vind bij D66 is je zelf kunnen zijn ongeacht je afkomst geaardheid of achtergrond of je opleidingsniveau van je ouders, Gelijke kansen voor iedereen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Mijn lievelingsplek is thuis bij mijn vrouw Danielle en mijn 3 dochters Anne, Sara en Noortje.

Wat is je favoriete boek en waarom?
Mijn favoriete boek van dit moment is Rutger Bregman, De meeste mensen deugen.

  1. Woonplaats: ‘s-Graveland
  2. Beroep: Zelfstandig ondernemer

Ruimtelijke en economische zaken.