Eindelijk woningbouw in Ter Sype

Met de presentatie van een vlekkenplan op 23 november 2023 heeft de projectontwikkelaar laten zien waar maar liefst 450 huizen en de nodige bedrijven in bouwlocatie Ter Sype kunnen worden gebouwd.

Broodnodige woningen!

Voor senioren, starters, gezinnen én bedrijven

Deze bouwkans is heel belangrijk voor onze senioren, starters en gezinnen die wanhopig op zoek zijn naar woonruimte, en voor ondernemers die bedrijfsruimte zoeken.

Voor en achter de schermen probeert D66 via allerlei eigen onderzoeken en gesprekken met gemeente, vliegveld, sportverenigingen en de projectontwikkelaar al jarenlang meer schot in de zaak te krijgen. Woningbouw (incl. een flink aandeel sociale huurwoningen) heeft onze hoogste prioriteit en hier ligt een van de weinige prachtkansen in Wijdemeren! Er begint nu eindelijk vooruitgang te komen in dit dossier dat al ruim 30 (!) jaar loopt.

Energieneutraal en burgerparticipatie vinden we heel belangrijk

Belangrijk is ook dat de wijk energieneutraal gebouwd wordt met een goede burgerparticipatie, die start in het eerste kwartaal van 2024. Voordat de eerste spade de grond in gaat, moet er nog veel gebeuren, zoals onderzoek naar de verkeersafwikkeling. Wijdemeren kent helaas zo ongeveer geen bouwplannen zonder bezwaarmakers en ook het vliegveld Hilversum zal waarschijnlijk dwars gaan liggen. Laat iedereen nu zijn verantwoordelijkheid nemen. Het laatste woningbouwproject in een zelfstandig Wijdemeren!

In de vier grote witte rechthoeken komt woningbouw, in de de twee gearceerde gebieden komt ‘werken’ ofwel ruimte voor bedrijvigheid. (Illustratie BRO)