Voorleesochtend Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober 2023 laat D66 Wijdemeren nooit zomaar voorbijgaan. Net als voorgaande jaren organiseerden zij een voorleesochtend en schonken zij boeken aan alle basisscholen en de bibliotheek. Dit jaar voor het eerst ook aan de tasjesbieb in Kortenhoef.
 
Dit jaar koos de D66-fractie voor het boek “Ik denk dat ik ontvoerd ben” van Pim Lammers. De bundel met grappige gedichtjes past perfect in het thema van de Kinderboekenweek “Bij ons thuis”. En ook bij de Rainbowweek waarbij inclusiviteit centraal staat, iets waar D66 zich erg voor inzet. Iedereen hoort er immers bij.
 
Elk jaar nodigt de onderwijspartij de schrijver van het gekozen boek uit om op een school in de gemeente voor te lezen. Helaas was dat voor Lammers niet mogelijk in verband met bedreigingen aan zijn adres. Gelukkig was dorpsgenoot Vivian Boelen bereid om zijn plek in te nemen.
 
Op woensdag 11 oktober las Vivian Boelen een aantal gedichtjes voor uit de bundel. Samen met locoburgemeester Ron de Haan sprak zij met de kinderen over verschillende thema’s als verliefdheid, boze ouders, tantes met plakzoenen en vervelende broertjes en zusjes. Een heerlijke voorleesochtend op basisschool de Catamaran in Oud-Loosdrecht!

Vivian Boelen en wethouder Ron de Haan bij groep 7 van Catamaran Oud-Loosddrecht - Beeld: Natascha Rienks