Tijd gemeentelijke tegels wippen

D66 wil dat de gemeente zich gaat inspannen om zelf de openbare ruimte te ontharden, zo blijkt uit schriftelijke vragen. Westland doet dit jaar wederom mee met het NK tegel wippen, waarmee inwoners gestimuleerd worden om tegels te verwijderen en in ruil hiervoor planten of bloemen te plaatsen. Naast deze actie is het tijd dat de gemeente zelf hier ook actief aan gaat deelnemen aldus D66.

”Jaarlijks doet menig inwoner enthousiast mee aan het verwijderen van tegels uit de tuin”, aldus D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland, “Maar we moeten ons realiseren dat een groot gedeelte van de buitenlucht in handen is van de gemeente, hier kunnen we een enorme slag slaan.” 

De fractie vraagt in schriftelijke vragen of het college deze verantwoordelijkheid herkent en deelt. Volgens de fractie zou het goed zijn als inwoners hier een bijdrage aan leveren door de gemeente te wijzen op locaties die volgens hen onthard kunnen worden 

“Wij zouden graag zien dat inwoners actief bijdragen en meedenken en volgens hen beschikbare locaties delen met de gemeente, zodat de gemeente hierop kan inspringen”, aldus Benjamin Hofland, “ Dit zou een mooi voorbeeld zijn van samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners, verschillende inwoners hebben ons hierover al benaderd met ideeën, dus het is zaak om door te pakken.”