Hoog tijd voor een inclusief Westland

Hoe staat het met de inclusiviteit in de gemeente Westland? Dit vraagt de fractie van D66 Westland aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Locale Inclusie Agenda

“In juli 2016 werd in Nederland het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap van kracht”, zegt steunraadslid Ilse Daalhof, “dit verdrag moet ervoor zorgen dat gemeenten toegankelijk en inclusief worden voor iedereen, dus mensen mét en mensen zónder beperking.”

Het is dankzij dit VN-verdrag voor gemeenten verplicht geworden om periodieke plannen vast te leggen in een Lokale Inclusie Agenda (LIA). Volgens de VNG heeft Westland nog geen LIA en wordt er ook niet aan gewerkt. Ilse Daalhof: “In Westland gebeurt volgens mij al een hoop om de samenleving toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, maar er is nog geen specifieke aandacht voor inclusie. Het is volgens ons hoog tijd om deze opdracht op te pakken en te laten zien dat iedereen er in Westland bij hoort!”

Beeld: UN

Rondvraag

D66 Westland is benieuwd in hoeverre het VN-verdrag Handicap wordt toegepast en pleit in de rondvraag voor de komende commissievergadering voor het zo spoedig mogelijk opstellen van een Lokale Inclusie Agenda.