Gesol met ICCW lijkt op onbehoorlijk bestuur

“Mijn mond viel open van verbazing toen ik de krant opensloeg”, zegt D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland na het lezen van het uitgebreide artikel in de zaterdageditie van AD Haagsche Courant over de vereniging Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen (ICCW). De vereniging voelt zich besodemieterd door het college van B&W van de gemeente Westland, aangezien zij het voormalige verenigingsgebouw de Eendenburcht niet mag kopen.

Al jaren in gesprek met gemeente

Al jaren is het ICCW in gesprek met de gemeente over de verhuizing naar de Harry Hoekstraat. In juli 2021 kreeg het ICCW te horen dat de verkoop niet zou doorgaan vanwege een nota die was aangenomen in het college. Het ICCW was hier niet eerder over geïnformeerd.

Beeld: D66 Westland

Lijkt op onbehoorlijk bestuur

“Het college heeft de afgelopen jaren vreemde dingen gedaan, maar deze slaat echt alles. We hebben een vereniging die al ruim 35 jaar een keurige huurder is van de gemeente. Het pand waar ze zitten is slecht onderhouden en brandgevaarlijk en dan worden ze ook nog eens jarenlang aan het lijntje gehouden. En áls er dan eindelijk een huurcontract op tafel ligt, dan trekken de burgemeester en de wethouder ineens de stekker eruit omdat ze een half jaar eerder een of andere beleidsnota hebben vastgesteld. Dit lijkt op onbehoorlijk bestuur”, zegt fractievoorzitter Benjamin Hofland.

Onderste steen moet boven

In een serie vragen voor de komende commissievergadering wil D66 weten waarom niemand iets van deze beleidsnota weet en waarom het college het huidige onderkomen zo heeft laten vervallen. Daarnaast wil D66 zo snel als mogelijk een goede huisvesting voor het ICCW en wil de fractie weten wat nu eigenlijk de plannen van het college zijn met de Eendenburcht. Benjamin Hofland: “De onderste steen moet hier boven!”.