“Eindpunt bus 25 naar Wateringen-Noord”

Wateringen-Noord wordt de laatste grote uitbreiding van het dorp Wateringen. De woonwijk tussen de Poeldijkseweg en de grens met Den Haag moet rond de 700 woningen gaan tellen. “De gemeenteraad heeft ervoor gezorgd dat HTM-bus 21 door de wijk gaat lopen en dankzij D66 wordt deze doorgetrokken naar het eindpunt van de tram”, zegt steunraadslid Maxim van Ooijen, “maar volgens ons is dat nog niet genoeg. Wij willen er nog een bus bij in de wijk.”

Eindpunt HTM-bus 25 Erasmusweg Beeld: Google Satellite

Verplaatsen eindpunt

Direct buiten de wijk ligt het eindpunt van bus 25 een beetje verloren aan het eind van de Erasmusweg. “Ons idee is om dat eindpunt te verplaatsen naar een locatie in de nieuwe wijk. Hierdoor krijgt Wateringen een directe verbinding met de Leyweg, het Westeinde Ziekenhuis en de binnenstad”, stelt Maxim van Ooijen, “ik heb het er met de verkeerswethouder van Den Haag over gehad en die ziet het wel zitten. Nu is het eindpunt sociaal onveilig en er maken niet veel mensen gebruik van. Die twee problemen kunnen we in een keer oplossen.”

Kaart van Wateringen-Noord Beeld: Gemeente Westland

Vragen aan college

D66 heeft vragen gesteld aan het Westlandse college van B&W. De fractie wil onder meer weten of het college bereid is met Den Haag over verplaatsing te praten en de eindhalte alvast in het bestemmingsplan op te nemen.