Niet zomaar op alles beknibbelen in 2024

Westland moet het in 2024 met minder geld doen dan in 2023, zo blijkt uit de gepresenteerde begroting voor komend jaar. Om de begroting rond te krijgen, gaat er door het college op allerlei gebieden 2% beknibbeld worden, maar onduidelijk is nog waar dit concreet gaat gebeuren.

Beeld: D66 Westland

“Het is essentieel dat het college en de gemeenteraad op dit gebied kleur gaan bekennen. Als niet voldoende duidelijk is waar de kaders liggen komen we nog onaangename verrassingen tegen”, aldus Benjamin Hofland, “voor ons is het bijvoorbeeld onbespreekbaar dat de Westlandse minima eronder gaan lijden of dat we vestigingen van de bibliotheek gaan sluiten.”

Het college zegt in de begroting dat het uitdagende tijden zijn met uitdagende financiën. “Er zijn simpelweg minder middelen beschikbaar, maar er is echter geen reden om paniekerig te doen”, aldus D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland, “nog altijd heeft de gemeente 377 miljoen te besteden, terwijl er in 2020 een begroting lag van 294 miljoen. Geld genoeg om mooie dingen voor Westland te doen.”