“Appartementen Kwintsheul broodnodig”

Het nieuws dat de gemeente Westland een plan voor een nieuw appartementengebouw in Kwintsheul heeft afgewezen is niet goed gevallen bij D66 Westland. “Iedereen weet dat we in de Heul staan te springen om appartementen”, zegt steunraadslid Maxim van Ooijen, “die moeten zorgen voor de doorstroom uit de eengezinswoningen en zo ruimte vrijmaken voor gezinnen.” De fractie heeft vragen ingediend bij het college van B&W.

Dit soort woningen broodnodig

In gesprekken met De Heulse Aanpak is regelmatig aangekaart dat voor de bevolkingsgroei en daarmee het draagvlak van de basisschool, de sportverenigingen en de Scouting dit soort woningen broodnodig zijn.

“Wat wij heel vreemd vinden is dat de gemeente eerst gesprekken voert met de ontwikkelaar, dan vraagt om een plan en als het dan is ingediend het met één pennenstreek afkeurt”, zegt Maxim van Ooijen.
Ook het argument van de massaliteit komt op D66 over als onlogisch. Maxim van Ooijen: “Als je ziet dat het college geen bezwaar heeft tegen de plannen aan de Dijkweg en de Kerklaan, vraag ik mij af wat nou het stedenbouwkundige verschil is. Wij vragen het college dan ook om het ons, en daarmee de Westlandse bevolking, eens duidelijk uit te leggen.”

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.