Maarten de Ruijter

Maarten de Ruijter - Beeld: Ben Hofland

We hebben momenteel te maken met een aantal grote maatschappelijke thema’s, zoals klimaatverandering en kansenongelijkheid, waar snel actie op nodig is. Tevens staat de gemeente voor een aantal uitdagingen. Er moet ruimte gezocht worden voor nieuwe woningen, er moet ruimte blijven voor de tuinbouwsector en we moeten onze gemeente anders gaan inrichten om opgewassen te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering (en deze verder tegen te gaan). Het Westland moet daarbij voor iedereen een fijne gemeente blijven om te wonen en te werken. Ik wil hier graag over meedenken en actief meewerken aan oplossingen.

  • 31 jaar
  • Heerlen
  • Wateringen
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het duinfietspad langs de zandmotor van Ter Heijde richting Den Haag (of andersom). Dit fietspad fiets ik graag, vanwege het vrije uitzicht op de zee en het strand.  

Wat betekent D66 voor jou?

Ik ben D66 lid geworden, omdat ik een kentering zag in onze politiek en maatschappij waar ik het niet mee eens was. D66 is een progressieve partij die open staat voor oplossingen en niet weg kijkt voor verantwoordelijkheid. Dat spreekt mij aan.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het Westland staat bekend om de glastuinbouw en heeft haar status als glazen stad kunnen ontwikkelen door jarenlange innovatie in de tuindersector. In verdere innovatie liggen kansen om hier koploper in te blijven, maar om ook voorop te lopen in de energietransitie en een duurzame tuinbouwsector.

Wat zijn drie zaken die je als raadslid wil veranderen?

Ik wil me inzetten voor de jeugd. Zij moeten kunnen sporten, veilig naar school kunnen lopen of fietsen en onbezorgd buiten kunnen spelen. Daarbij moet elk kind dezelfde kansen hebben om te groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Ik ben me er van bewust dat ik, mede dankzij mijn ouders, vroeger al die kansen heb gekregen. Die kans verdient ieder kind.

Ik wil me daarnaast inzetten voor verduurzaming van het Westland. Ik wil graag zorgen voor meer groen in de gemeente en er voor zorgen dat het Westland een voorloper wordt in de energietransitie. Kansen daarvoor liggen bij alle Westlanders en onszelf, maar ook bij de tuinbouwsector.