Voorwoord Els Kardol

Als geboren en getogen noordeling woon ik, na meer dan 20 jaar Hoofddorp, al weer 12 jaar in Eelde. Een heerlijk huis, op een fijne plek, dat wel, maar met Eelde had ik niet zo veel.

Als jongere wist ik niet hoe snel ik ons dorp moest ontvluchten om in Groningen te gaan wonen. Behalve Disco Double RR op vrijdagavond (?) was Eelde saai voor een puber. En daar is nog steeds weinig aan veranderd.

In 2016 kwam ik voor D66 in de gemeenteraad en ik realiseerde ik me, dat de gemeente Tynaarlo meer is dan Eelde en Paterswolde. Ik ben onze gemeente gaan ontdekken. Want, hoe kun je besluiten nemen over Zeijen, Zuidlaren of Oudemolen als je niet weet wat er speelt?
En ik heb geleerd wat Tynaarlo te bieden heeft. Ik eet nu met veel plezier een pizza in Zuidlaren, ga naar de pubquiz in Onder de Linden in Vries of ga uitgebreid eten in Taarlo of Oudemolen. Om rust in mijn hoofd te krijgen wandel ik uren met hond Boris door Vosbergen of door de duinen van Zeegse en, met een klein uitstapje naar Schipborg, langs de Drentse Aa.

Tynaarlo is een prachtige gemeente waar rust, mooie natuur en leuke dorpen gecombineerd worden met aangenaam wonen. En als ik dan toch die stad mis, met de bus ben sta je in een half uur op de Grote Markt.
Maar, er is voor een politicus genoeg te doen in Tynaarlo. Samen met de fractie wil ik me inspannen dat er meer gebouwd wordt, dat de groene gemeente groen blijft, dat onze kernen (weer) echt het centrum van een dorp zijn en dat we ook op gemeentelijk niveau een weerbare democratie hebben. Hoe? Lees dat in ons verkiezingsprogramma.