Els Kardol

Els Kardol - Beeld: Guus van Os – 2021

Fractievoorzitter en antropoloog

  • 62 jaar
  • Eelde
  • Zij/haar

Sids 2018 ben ik fractievoorzitter van D66 Tynaarlo. Ik houd mij bezig met financiën, biodiversiteit (mezenkasten) en de samenwerking in de raad en daar buiten.

Mijn belangrijkste aandachtsgebied is de cultuur in de politiek. Ook al ben je het inhoudelijk niet met elkaar eens, ik vind dat je wel kunt zorgen dat het debat respectvol, zorgvuldig en met aandacht gebeurt. Je kunt het nooit iedereen naar het zin maken, maar je kunt wel duidelijk uitleggen waarom bepaalde besluiten genomen zijn.

Ik ga verder waar ik gebleven ben. Ik blijf me inzetten voor een levendig centrum van Eelde, het verbeteren van de biodiversiteit, een krachtige cultuursector met extra aandacht voor zelfstandige kunstenaars. Verder blijf ik aandacht besteden aan innovatief werken en participatie.

Mijn belangrijkste aandachtsgebied blijft de cultuur in en buiten de politiek. Een genuanceerd beeld blijven schetsen en aandacht voor mensen die nu vaak niet gehoord worden.

Ik woon met heel veel plezier in Eelde, met echtgenoot Cornelis en hond Boris. Daarnaast verzorg ik mijn moeder. We wonen in één huis met twee huishoudens. Een soort kangoeroewoning: zij woont voor, wij achter. Verder ben ik moeder van twee volwassen dochters. Mijn oudste dochter woont in Nijmegen, mijn jongste in Amersfoort.

Vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de politiek. Mijn vader vond het geweldig om met zijn kinderen in discussie te gaan over politiek. D66 kwam al snel in beeld, omdat ik pro-Europa ben en deze partij hier goed bij aansloot.

Ik ga voor genuanceerde en verbindende politiek. Ik hou er niet van als mensen ongefundeerd maar wat roepen. Deze houding vind ik bij de mensen van D66.

Mijn lievelingsplek is Zuideind. Een mooie verzameling huizen ten zuiden van Eelde. Verstopt achter het vliegveld en daardoor heel rustig. Met een pingo en hoogteverschillen bovenop de Rug van Tynaarlo. Ik wandel hier elke dag met onze hond Boris. En het verveelt nooit.

Een concert van Bertolf in Café de Amer. Een geweldige locatie en mooie concerten. Helaas niet in onze gemeente.

De filosoof, de hond en de bruiloft van Barbara Stok. Een graphic novel over het leven van een van de eerste vrouwelijke filosofen Hipparchia. Een absolute aanrader.