“Gemeente Tynaarlo heeft veel mooie natuur. Laten we dat zo houden, of liever: uitbreiden!”

Beeld: Guus van Os

Christina Stradmeijer (1979) is Freelance tekstschrijver. Ze was de afgelopen jaren secretaris en penningmeester in het bestuur van D66 Tynaarlo. Zij staat voor het eerst als kandidaat-raadslid op de lijst.

  • 45 jaar
  • Groningen
  • Zuidlaren
  • Zij/haar

Ik ben opgegroeid in De Punt, met een ondernemende vader en een moeder die erg van de natuur houdt. Van hen heb ik geleerd hoe belangrijk de balans tussen economie en ecologie is. Van mijn vader kreeg ik mee hoe het er in de zakelijke wereld aan toe gaat. Hoe belangrijk het is dat het huishoudboekje op orde is. Dat je hard moet werken, als je brood op de plank wilt. Maar dat je ook op tijd moest ontspannen. Lichaam en geest moeten ook in balans zijn, om productief te kunnen zijn. Mijn moeder zorgde mede voor die balans. Ze sleepte me mee naar musea. Ook al vond ik dat toen niet altijd even geslaagd, nu pas kan ik op waarde schatten, wat ik toen heb meegekregen. Verder nam ze me altijd mee de natuur in. Gelukkig kan dat op veel plaatsen, in onze prachtige gemeente. Laten we dat zo houden. Of liever nog: uitbreiden.

De balans tussen economie en ecologie is dé reden geweest waarom ik in 2001 lid ben geworden van D66. En die balans zou ik de komende periode graag bewaken in onze prachtige gemeente Tynaarlo.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Brink in Zuidlaren. Vanwege het historisch aangezicht en de gezelligheid. Zowel voorzieningen als natuur zijn op loopafstand

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Toerisme: In coronatijd is gebleken hoe belangrijk ontspanning is. In de gemeente Tynaarlo hebben we natuur, veel wandel- en fietsroutes, meren voor watersport, genoeg overnachtingsplekken, een divers cultureel en historisch aanbod en gezellige terrasjes. We moeten meer toeristen aantrekken die deze voorzieningen ook kunnen waarderen

Participatie: Het actiever betrekken van de bewoners bij het openbaar bestuur

Gezondheid: Preventie zoals de diabetes wandelgroep, sport en bewegen bijvoorbeeld via sportcoaches

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Iedereen moet kunnen meedoen. Dus toegankelijkheid van stembureaus, de gemeentelijke websites en apps en de raadsvergaderingen zijn voor mij erg belangrijk.

Schone lucht voor iedereen. Gemeente Tynaarlo ondertekent het Schone Lucht Akkoord.

Educatie is essentieel. Dus er moet een volwaardige bibliotheekvestiging blijven in elke grote kern (Eelde, Vries en Zuidlaren)

Wat betekent D66 voor jou?

Een goede balans vinden tussen ecologie en economie

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Animal Farm van George Orwell vanwege de interessante sociale groepsprocessen

Laatst bezocht culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Popconcert van Bon Jovi in het Goffertpark in Nijmegen. Vroeger luisterde ik graag en vaak naar de muziek van Bon Jovi