Onze inbreng in december

Project Koopkracht

Ons burgercommissielid Froukje Houtman heeft in de commissievergadering van 7 december vragen gesteld over het zogenoemde project Koopkracht. Met dit project richt de gemeente zich op burgers die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Eén van de maatregelen betreft het beschikbaar stellen van laptops aan leerlingen van groep 8. We vroegen ons af of iedereen – ongeacht de hoogte van het inkomen – hiervoor in aanmerking komt. Naar aanleiding hiervan kon de wethouder het voorstel verduidelijken. Zij gaf aan dat dit niet de bedoeling is. Het gaat er om dat de laptops terecht komen bij de mensen die deze goed kunnen gebruiken. Zij gaat met de scholen aan de slag om dit te organiseren. Goed idee wat ons betreft!

Burgerzaal

Op de dag na de Tweede Kamerverkiezingen, 23 november,  stond de aanpassing van de burgerzaal op de agenda. De raad heeft na jarenlange voorbereiding nu het plan hiervoor goedgekeurd.
Het ziet er allemaal heel mooi uit! Of het ook tot een levendiger debat en meer betrokkenheid van burgers gaat leiden, zal moeten blijken.
We hebben de burgemeester gevraagd om zoveel mogelijk gebruikers te betrekken bij nog te maken keuzes in de uitwerking. De burgemeester heeft toegezegd om – daar waar mogelijk-  dat te zullen doen.

Aanpassing Welstandsnota

Verder hebben we ingesteld met de  aanpassing van de welstandsnota. De aanpassing gaat vooral over hoe en waar zonnepanelen en (nieuwe types) windmolens mogen worden geplaatst zonder dat hiermee de kwaliteiten van het landschap en dorps-en stadgezichten te veel worden aangetast. Dank ook aan de partijen die hebben meegedacht zoals het erfgoedplatform Schouwen-Duiveland.