Peter Hennevanger

Peter Hennevanger - Beeld: Edwin Mulder

Ik ben geboren en getogen in Pijnacker en ben daardoor heel betrokken bij alles wat er gebeurt in onze gemeente en dus ook bij het lokale bestuur. Sinds 2010 als lid van de gemeenteraad en sinds 2018 als wethouder. Ik ga mij ook de komende vier jaar als wethouder weer graag inzetten voor onze inwoners, verenigingen en ondernemers.

  • 54 jaar
  • Pijnacker
  • Pijnacker
  • Hij/hem

Voor de komende periode wil ik mij vooral inzetten voor meer woningen voor starters en senioren, goede zorg voor jong en oud, goed onderwijs en gelijke kansen voor iedereen en een groen en klimaatbestendig Pijnacker-Nootdorp

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Er zijn veel plekken in onze gemeente waar ik graag kom om mensen te ontmoeten of een rondje te fietsen. Als ik toch een plek moet noemen dan zou dat ons sportpark De Groene Wijdte kunnen zijn, waar ik een groot deel van mijn jeugd doorbracht. En waar ik nog graag kom voor een spinningles, het bekijken van een sportwedstrijd of voor een praatje in één van de vele mooie clubhuizen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onze gemeente kan zich nog meer richten op prettig en veilig wonen, werken, leren en recreëren met elkaar in een mooie groene omgeving.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • meer woningen voor starters en senioren;
  • meer passende zorg voor jong en oud;
  • gelijke kansen voor ieder kind in het onderwijs.

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

Het is lastig om één boek te noemen. Ik lees graag historische boeken en biografieën. Enkele titels die ik wil noemen zijn The Dutch Republik van Jonathan Israël of Oranje tegen de Zonnekoning van Luc Panhuysen en onlangs heb ik van Bart van Loo het boek De Bourgondiërs gelezen. Het mooie van het lezen over de geschiedenis is dat je er zoveel van kunt leren en het inzicht geeft over de huidige tijd en maatschappij. We kunnen echt veel meer leren van onze geschiedenis dan we met z’n allen nu doen, is mijn gevoel.