Jeroen Snijders

Beeld: Edwin Mulder

Onderbouwd kiezen en besluiten, daar sta ik voor.

  • 48 jaar
  • Pijnacker
  • Hij/hem

Natuurlijk, er moeten meer woningen komen voor jongeren (en doorstroomwoningen voor ouderen) … maar hoeveel dan? Wat zou de ideale verhouding zijn, nu, over 10 jaar, over 20 en over 50 jaar?
We kunnen ook niet ongelimiteerd doorgroeien, dus ik wil gaan kijken naar wat het optimale aantal inwoners is voor onze gemeente, hoe ver kan je groeien zonder onredelijk te moeten investeren in verschillende gemeentelijke taken.
Voor de energietransitie (van het gas af moeten) zou ik willen dat inwoners keuze krijgen en niet één verplichte oplossing. En we moeten het netjes regelen.
We hebben het niet slecht in Pijnacker-Nootdorp, maar veel zaken zijn niet vanzelfsprekend. Ik vind het belangrijk om een aantal van deze te bewaken: De huidige uitgaven aan onderwijs, afval (nooit betalen voor restafval), onderhoud van wegen en groen. En als we dan investeren, dan graag ook klimaatneutraal.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Klein Delfgauw heeft mijn hart gestolen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik ben een aantal jaar geleden uit Delfgauw naar Pijnacker verhuisd. Nu pas zie ik dat een aantal voorzieningen en vrijwilligersactiviteiten (bijv. voor ouderen) wat minder beschikbaar zijn in Nootdorp en Delfgauw. Ik wil me inzetten om dat iets eerlijker verdeeld te krijgen.