Sharon Kroon

Beeld: D66 Oisterwijk

Sharon Kroon is sinds januari 2021 raadslid voor D66 in de gemeente Oisterwijk.

  • 48 jaar
  • Oisterwijk

De toenemende populisme en polarisatie in de samenleving én in
het publieke debat waren voor haar aanleiding om politiek actief te worden.

Sinds 2007 woon ik samen met Ivo met heel veel plezier in Oisterwijk. Van geboorte geen Brabantse maar sinds mijn studie Personeel & Arbeid in Tilburg, wel verknocht geraakt aan het goede leven hier.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als manager bij de gemeente Tilburg van de afdeling P&O. Als ik niet werk, wandel ik graag (met of zonder hond) door de bossen en langs de vennen, bezoek de sportschool, lees ik een boek, bezoek op zijn tijd een concert en vind ik het fijn om met onze vrienden af te spreken om lekker te eten. Uit of thuis!

Ik sta voor een realistische, inhoudelijke lijn. Voor verbinding, vertrouwen en optimisme. Niet voor een politiek van verdeeldheid of populisme maar waar we met iedereen op een normale manier in gesprek gaan, duidelijk en eerlijk zijn over de uitdagingen die we
hebben en vooral waarin we een betrouwbare partner zijn.

Lievelingsplek in je gemeente en waarom?

Oisterwijk heeft zoveel mooie en fijne plekken. Ik wandel graag door de Oisterwijkse bossen en vennen, genietend van de schoonheid van de natuur. Na een stevige wandeling is het fijn bijkomen op één van de mooie terrassen op het Lindeplein of de Lind!

Welke kansen zie jij voor
je gemeente?

Alle ingrediënten zijn aanwezig om onze gemeente nog veel sterker en groener te maken.
Door de juiste woningen te bouwen voor de verschillende doelgroepen, vol in te zetten op vergroening, klimaatadaptatie en
de energietransitie maken we Oisterwijk ook voor de toekomst een aantrekkelijke en bruisende plek waar het goed toeven is!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Natuurlijk heeft het bouwen van woningen, voor diverse doelgroepen, de hoogste prioriteit de komende periode. Daarbij kan en moet rekening gehouden worden met natuur en klimaat. Ik wil mij inzetten voor een transparant en rechtvaardig bestuur, met en voor álle inwoners. Daarnaast zal me ook graag hardmaken voor het behoud van onze parel: de natuur.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is de partij met een optimistische, toekomstgerichte visie. Dé partij die zich inzet voor gelijke kansen voor iedereen. Een partij die groot belang hecht aan (internationale) samenwerking en duurzaamheid. Ook hecht zij veel belang aan de democratie en de
rechtstaat.
Het fijne aan D66 is dat zij alle verschillende belangen rationeel probeert af te wegen en daarbij de belangen van iedereen probeert te bewaken. Door te investeren in onderwijs, met zorg voor klimaat en duurzaamheid.

Contact

Wil je meer weten, nader kennis maken of een gesprek? Neem contact op via [email protected] maar je mag me zeker ook rechtstreeks benaderen. Dat kan via mail [email protected] of bellen, WhatsApp, sms of via signal op het nummer 06-21 42 90 13