Eric Logister

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Eric Logister is op 4 januari 2021 gekozen als wethouder voor de gemeente Oisterwijk.

  • 54 jaar
  • Chaam

Ik woon in Chaam met Marie-Louise en jongste dochter van Marie-Louise. Daarnaast heb ik een dochter en zoon die beiden wonen in Tilburg en heeft Marie-Louise nog een dochter die studeert in Den Bosch.

Ik ben in Weert geboren in 1970 en heb sindsdien in de dorpen Loon op Zand, Sprang-Capelle en Zeewolde en in de steden Breda, Tilburg en Den Bosch gewoond. Ik heb dus veel van het Brabantse gezien.

In de politiek heb ik ervaring opgedaan als raadslid in Tilburg (2010-2015), wethouder in Den Bosch (2015-2018) en statenlid in Brabant (2019-2020).

Ik wil graag meebouwen aan een innovatief en duurzaam Oisterwijk. De komende jaren zullen scherpe keuzes aan de orde zijn op maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en duurzaam ruimtegebruik. Keuzes die alleen gerealiseerd kunnen worden als inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen in hun kracht worden gezet en meedenken en samenwerken aan die opgaven.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Kampina

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onze gemeente is een echte natuurparel. Dat moeten we niet alleen zo houden dat moeten we uitbreiden!

Wat zijn drie zaken die jij als wethouder wil veranderen?

Ik wil de opgave op het gebied van wonen, energie en klimaat de komende jaren een stuk verder brengen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een vereniging van mensen die samen onze maatschappij verder willen brengen. Dat doen we met oog voor onze planeet en onze mensen. En daar wil ik graag aan meewerken.