Aandacht voor onderwijs voor jong en oud

Brede school Oude landen - Beeld: D66 Nuenen

Ben je écht vrij als leraar wanneer je te weinig collega’s hebt om al je werk te kunnen doen? Ben je vrij als de afkomst van je ouders je schooladvies bepaalt? Of als je geen geld hebt om te studeren?

Ieder kind verdient dezelfde kansen. Om later zelfstandig te zijn. Vrij te zijn. Daarom willen we dat er genoeg leraren zijn om ieder kind de aandacht te kunnen geven die hij of zij nodig heeft. Daarom pakken we het lerarentekort nu écht aan.

Leraren krijgen van ons weer de ruimte om leraar te zijn. Het onderwijs nog beter te maken. Met minder werkdruk, extra onderwijsassistenten en een hoger salaris. Daarin laten we je zelf keuzes maken en helpen we je als dat nodig is.

D66 Nuenen wil scholen ondersteunen waar mogelijk. Onderwijslocaties dienen op orde te zijn en te blijven. Goede onderwijslocaties moeten toekomstbestendig zijn en waar nodig versterkt worden. De huidige schoollocaties in Nuenen, Gerwen en Nederwetten willen we leefbaar houden, met voldoende groen en de mogelijkheid tot moestuinen. Alle school locaties moeten toegankelijk zijn, met veilige schoolzones met veel aandacht voor fietsers en voetgangers.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.