D66 Nuenen steunt onze ondernemers

Coppelmans Nuenen - Beeld: D66 Nuenen

Of het nu gaat om het koffietentje om de hoek, de fietsenmaker of de app die klein begint en uitgroeit tot een miljoenenonderneming. Wij laten iedere ondernemer vrij te ondernemen en te innoveren. Dat is goed voor de toekomst van ons land.

In een snel veranderende wereld grijpen ondernemers kansen. Baanbrekende innovaties ontstaan niet door strenge regels of veel Haagse invloed. Door jou als ondernemer vrij te laten, gebruiken we optimaal jouw creativiteit.

Bedrijven die getroffen worden in de coronacrisis helpen we. Nu met noodsteun. Omdat we elkaar straks broodnodig hebben Nederland weer vooruit te brengen. Het eerlijke verhaal is ook dat niet ieder bedrijf het zal redden, maar we laten jou en je werknemers niet vallen. En helpen naar ander werk.

D66 Nuenen pleit voor een structureel Ondernemersfonds, dat bedrijven stimuleert om op te starten en uit te bouwen. Ook draagt dit fonds bij om evenementen te creëren en netwerken te vormen die bijdragen aan een sterk en bruisend Nuenen. Het Ondernemersfonds is er niet alleen voor de korte termijn als steunfonds na de crisis. Het dient als solide basis voor de toekomst. Met name starters en jonge ondernemers moeten ruim baan krijgen in Nuenen. De financiering voor deze projecten kan komen uit de OZB-niet woningen. De financiering is dus al beschikbaar en kan ingezet worden voor
dit gemeenschappelijke doel.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.