Ruimte voor kunst en cultuur in Nuenen

Vincentre Nuenen - Beeld: D66 Nuenen

Cultuur is geen simpele vrijetijdsbesteding, maar van levensbelang voor de samenleving. Of het nu gaat om Rachmaninov in het Concertgebouw of hiphop in TivoliVredenburg. Van een tentoonstelling van een klassieke schilder tot die van een graffiti-artiest. Van muziek op Spotify tot een goede documentaire op Netflix. Wij vinden alle cultuur belangrijk.

Kunst en cultuur houden ons een spiegel voor. Inspireren. Ontroeren. Confronteren ons met een soms pijnlijke waarheid. Vertellen ons de geschiedenis. Wij investeren niet alleen in grote theaters of musea, maar juist ook in de makers van de toekomst.

Cultuur is niet alleen om van te genieten. Het is ook een belangrijke economische sector. Nederlandse techno en Dutch design zijn wereldwijd toonaangevend.

D66 Nuenen wil De Gulbergen verder ontwikkelen als recreatief gebied: het moet een plek worden waar inwoners uit Nuenen en de regio kunnen wandelen, fietsen, sporten en een terrasje pikken. Vincent van Gogh is belangrijk cultureel erfgoed voor Nuenen en trekt veel toeristen. We willen dat het erfgoed behouden en versterkt wordt. Wel moet dat respectvol gebeuren, Nuenen wil geen
tweede Volendam worden.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.