Onze ambitie

We willen een stadsbestuur dat zich samen met de inwoners richt op de grote vraagstukken voor onze stad, die zich bezighoudt met de vraag hoe we ruimte kunnen geven aan groeien met kwaliteit voor Lelystad. D66 wil dat goede kwaliteit van onderwijs in eigentijdse gebouwen, sportgelegenheden, theaters en recreatiemogelijkheden hand in hand gaan met meer woningen.

We staan aan de vooravond van een verdichting van het wonen, waarbij we het groene karakter van de stad niet willen verliezen en het sociale karakter willen versterken. Een stad waarin zorg is voor elkaar en goede voorzieningen zijn als het gaat om zorg. Waar voldoende personeel is om die zorg ook te verlenen en een stad die duurzaam is en volop aandacht heeft voor de regionale circulaire economie. Werk en dus voldoende hoogwaardige bedrijven dichtbij organiseren is dan belangrijk. Een stad die ook haar bijdrage levert aan landelijke vraagstukken en waarin het vliegveld helpt de randstad te ontlasten.

D66 wil dat vooral doen samen met inwoners. Met elkaar de veranderingen aangaan om onze stad nog mooier te maken en ruimte te geven aan vernieuwing. Nieuwe inwoners aantrekken die de stad meer in balans brengen. D66 wil dat we de kansen pakken die deze tijd ons biedt, door thuiswerken, door vergroening, door de ligging.

D66 WIL DAT NIEMAND VERGEET: SAMEN MAKEN WIJ LELYSTAD!