Martin Groeneveld

Beeld: eigen foto

  • 57 jaar
  • Farmsum
  • Lelystad
  • Martin

Motivatie

Fijn dat je onze website bezoekt. D66 in Lelystad is een actieve lokale partij die graag de verbinding met jou zoekt. Wil je actief worden neem dan contact op.
Sinds 2017 ben ik lid van het bestuur van D66 Lelystad. Eerst als secretaris en vanaf oktober 2020 als voorzitter. Versterken van de partij in Lelystad en meer mensen aan ons binden als partij die lokaal geworteld is. Dat is waar ik en wij als bestuur aan werken. Met fractie en D66 leden samen gaan we ook de komende tijd aan de slag er voor zorgen dat we ons progressieve geluid gehoord blijft worden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Zijn er eigenlijk meer: het groen in de stad is fantastisch (Oostvaardersplassen en prachtige bossen daarnaast spreekt de kust mij erg aan. Hier liggen wat mij betreft ook kansen (toerisme) die nog beter benut kunnen worden. Soms zullen we dan ook scherper moeten kiezen. Soms om dingen ook niet te doen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Of enig welke rol dan ook: de verbinding zoeken, verschillen overbruggen en meer saamhorigheid uitstralen. Er zijn issues genoeg die opgepakt moeten worden, dat kunnen we het beste gezamenlijk doen.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik ben sinds 1995 lid van D66. Een liberale partij die oog heeft voor de medemens en zijn omgeving is hetgeen mij vanaf het begin aanspreekt. Voel mij er zeer thuis: ik zou me niet kunnen voorstellen dat D66 er niet zou zijn.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Kronieken van Thomas Covenant. En in de ban van de Ring van Tolkien. Vergelijkbaar genre.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Dit voelt door de corona als eeuwen geleden. Een echt Lelystads evenement was de uitgast. Het eigen karakter met kleinschalige optredens maar ook weer lokaal en de vorm van een soort proeverij spreek mij aan.