Jeroen Burger

Jeroen Burger - Kandidaat kieslijst Beeld: Cees Hartman

  • 1 jaar
  • Landsmeer
  • Hij/hem

Vrijheid en gelijkheid zijn voor mij dé essentiële begrippen uit het sociaal-liberalisme. Belangrijk vind ik de nadruk die D66 legt op het ieder de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen om zo zelf invulling te geven aan die vrijheid. Het motto ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ geeft voor mij heel goed de relatie weer tussen vrijheid en verbondenheid.

Daarnaast staat de toon van D66 me aan. Die ervaar ik als redelijk en niet polariserend. Dat hoeft een stevig debat overigens niet in de weg te staan, al was het maar om standpunten duidelijk over het voetlicht te brengen. Relativeren en nuanceren kan altijd nog en daarbij is humor voor mij een voorwaarde.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het goede nieuws is dat het lastig is een favoriete plek te benoemen. Er zijn nogal wat mooie plekken in Landsmeer. Maar als ik er dan toch een moet uitlichten dan is dat het punt waar het pad door het Sportpark en het Luijendijkje een T splitsing vormen. En dan met name vroeg in de ochtend, met de zon in je rug. De keren dat ik op dat tijdstip naar mijn werk fietste en vóór me het water zag met rechts de molen, kon de dag niet meer stuk.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Landsmeer is een mooie gemeente. Er ligt hier een bijzondere kans om samen verder te werken aan een plaats waar mensen graag willen samenleven, wonen, ondernemen en ontspannen. Zodat de groene, duurzame parel nog meer glans krijgt.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

We hebben een aansprekend, evenwichtig verkiezingsprogramma. Thema’s waar ik me voor de inwoners van Landsmeer voor zou willen inzetten zijn het realiseren van zo veel mogelijk woningen, het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers en een gezond milieu. En natuurlijk geweldige scholen. O ja, en een mooie, moderne bibliotheek. Dat zijn er al vijf….