Waarom extra ABG-kantoor als er al twee zijn?

De ABG-organisatie (de ambtenaren van de gemeente, die niet alleen voor Gilze en Rijen, maar ook voor Alphen-Chaam en Baarle-Nassau werken) wil voortaan in één nieuw kantoor werken, zegt men. Dus niet in 2 gemeentehuizen. Dit heeft leegstand voor de huidige panden tot gevolg en het kost gigantisch veel geld extra.

Beeld: D66 Gilze en Rijen

U woont in een fatsoenlijk huis samen met uw kinderen. Uw kinderen geven aan graag een grotere kamer met meer technische ondersteuning te willen voor hun huiswerk. Wat doet u?

1. Kijkt of u een nieuw betaalbaar huis kunt vinden.

2. Onderzoekt of u uw huidige huis kunt moderniseren.

3. Koopt een ander huis voor uw kinderen (u blijft zelf wonen), dat nog tegen onbekende, maar hoge kosten gerenoveerd moet worden. Zet de helft van uw huidige huis leeg onder het mom van toekomstige plannen (haalbaarheid onzeker).

Het college van B&W (Kern’75, GGR en PvdA) vraagt de gemeenteraad te kiezen voor optie 3 en alvast een gebouw te kopen voor ongeveer €4.000.000.
D66 vindt dit een riskante keuze.
Antonet Krol, D66: “We weten niet wat de uiteindelijke kosten van de verbouwing zijn; de eerste schattingen variëren tussen de half en één miljoen euro per jaar, circa 40 jaar lang. Dit vinden wij onverantwoord, vooral omdat de gemeente vanaf 2026 minder Rijksbijdrage zal
ontvangen. Met deze onzekere financiële vooruitzichten is het veel te vroeg om een keuze te maken, vooral omdat optie 2 niet wordt uitgewerkt.”
D66 waarschuwde destijds al voor de gevolgen, maar dat werd genegeerd.

Inwoners buitengesloten bij keuze ambtenarenkantoor

Bij de laatste verkiezingen is de aandacht voor de (ver)bouw van het ambtenarenkantoor overschaduwd door de spoortunnel. Veel inwoners zijn mogelijk niet op de hoogte van de kostbare plannen voor het onnodige ambtenarenkantoor dat wordt betaald met hun geld.
Daarnaast staan er andere grote investeringen op de planning, zoals het voorkomen van wateroverlast en energietransitie, en is er ook achterstallig onderhoud aan wegen en groenvoorzieningen.
D66 vraagt zich af hoe al deze investeringen gefinancierd zullen
worden, en hoeveel de OZB-belasting zal stijgen om de rekeningen te kunnen betalen. Ook bezuinigingen zijn niet uit te sluiten.

Maak uw keuze kenbaar of denk en praat met ons mee via [email protected]