Ellen van den Wijngaart

Beeld: Saskia Moerman

Introductie

  • Gilze

Mijn naam is Ellen van den Wijngaart- van Helvoirt. Sinds 2010 lid van D66.
 
In 1976 ben ik met mijn man in Gilze komen wonen. Mijn man komt uit Breda en ik uit Tilburg; Gilze ligt er bijna precies tussen in. De keuze voor Gilze blijkt een schot in de roos: al ruim 46 jaar genieten we van de Gilzer gastvrijheid, van de fraaie omgeving én van de aangename groene en rustige uitstraling van het dorp Gilze. Onze twee kinderen, inmiddels 45 en 38 jaar oud, hebben destijds volop kunnen deelnemen aan het onderwijs en (culturele) verenigingsleven. Naar volle tevredenheid.

Ik ben sinds drie jaar met pensioen. Ik heb 38 jaar gewerkt als docent economie in het algemeen voortgezet onderwijs in Tilburg. Op dit moment ben ik nog actief als examinator voor de Staatsexamens en werk ik nog als vrijwilliger bij de Vereniging van Leraren voor de Economische/Maatschappelijke vakken.
 

Mijn motivatie?

Laten we zuinig zijn op al die mooie plekjes in en rondom onze gemeente. Gelukkig heeft D66 een duurzame agenda, mét oog voor verdienkansen van de  ondernemers. Daarnaast gun ik ook ‘onze’  jongeren van vandaag volop onderwijskansen met daarnaast kansen voor deelname aan allerhande sociaal-culturele activiteiten. Een ontmoetingsplek als een JOP, een open gezaagde zeecontainer zoals er sinds oktober 2021 twee in onze gemeente staan, vind ik uit den boze. Gelukkig wil D66 zich sterk maken voor een meer adequate opvang voor ‘onze’ jongeren, ook voor die jongeren waarbij niet alles van een leien dakje gaat. Laten we de JOP overbodig maken. D66 bekommert zich om iedereen, laat niemand vallen!

Mijn lievelingsplek in je gemeente:

Vrijwel dagelijks wandel ik in en rondom Gilze. Heerlijk! Het groen, het open landschap en de historische elementen die daarmee verweven zijn, maken elke wandeling tot een feest. Mijn favoriete wandeling gaat via De Horst, Bessemeind en De Brakken langs Het Geuzenpad. Dit pad met monumentale bomen ádemt gewoon historie.