Antonet Krol

Beeld: Saskia Moerman

Introductie

  • 54 jaar
  • Vierlingsbeek
  • Rijen
  • Zij/haar

Ik ben Antonet Krol. Sinds 1996 wonen ik samen met mijn man in Rijen, eerst in de kern en nu in het buitengebied. We hebben 3 zonen en een dochter van, 20, 18, 16 en 12 jaar. Ik werk bij een afvalinzamelbedrijf dat werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en houdt me daar bezig met het helpen van inwoners om restafval te verminderen en circulairiteit. 
Na diverse malen plaats te hebben gehad in een klankbordgroep en ervaarde dat er niets gedaan werd met de inbreng vanuit de klankbordgroep, besloot ik de politiek in te gaan. Vanaf de zijlijn roepen zit niet in mijn genen. Als je erbij bent kun je verschil maken als je maar volhoudt, doorvraagt en blijft geloven in je idealen.

Mijn motivatie?

Ik wil dit veranderen. Het is belangrijk dat de kennis, kunde en wensen van de inwoners, verenigingen, ondernemers en vrijwilligers serieus worden genomen. Zij kennen hun omgeving het beste en brengen daar ook het grootste gedeelte van hun dag door. Samen komen we verder dan alleen. Ook wil ik dat inwoners vaker dan eens per 4 jaar over belangrijke zaken hun stem kunnen laten horen. Daarom ben ik o.a. voor een lokaal referendum en burgerparticipatie. En luisteren levert soms meer op dan roepen. Ik ben ook van het doorpakken (niet kletsen, maar poetsen).  Plannen maken kan iedereen, het gaat erom dat je de plannen in praktijk brengt. Dit wil ik samen doen met u de inwoner, vereniging, ondernemer en vrijwilliger. Samen gaan we zorgen dat Gilze en Rijen een bruisende plek wordt om in te wonen, werken en recreëren.

Waar ken je me van?

Je kunt me kennen als vrijwilliger van Parochie Heilige Geest, de MR van de Brakken of als bestuurslid van GilzeRijenGlas. Ook zit ik alweer 4 jaar in de gemeenteraad en weet daarom hoe de hazen lopen.

Mijn lievelingsplek in de gemeente:

Alle mooie ommetjes in onze gemeente. Je kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie natuur. St. Annakapel in Molenschot. Prachtig oud gebouw en we zijn hier getrouwd.

Welke kansen ik zie voor de gemeente:

Veel meer goed onderhouden groen en straten, ingevuld met meer biodiversiteit waardoor vlinders, bijen en vogels een onderkomen hebben.        

Drie zaken die ik als raadslid wil veranderen:

  • Meer inspraak voor inwoners.
  • Samen de omgeving leefbaar maken en houden.
  • Zorgen voor een goede huisvesting en ondersteuning voor ouderen zodat ze in hun eigen omgeving oud kunnen worden.