Kitty van Noort

Beeld: Saskia Moerman

Introductie

  • 51 jaar
  • Gilze

Ik ben Kitty van Noort, geboren en getogen in Gilze. Ik ben getrouwd en heb 2 zoons van 18 en 20 jaar. Daarnaast werk ik als docent microbiologie op een MBO school in Breda. Ik zit dus heel de dag tussen de jongeren en daar krijg ik heel veel energie van.

Motivatie?

Hoewel zij zich daar zelf niet van bewust zijn, hebben mijn studenten mij 4 jaar geleden gemotiveerd om ‘de politiek’ in te gaan. Sindsdien zit ik in de commissie samenleving, waar ik probeer de belangen van deze jongeren te behartigen en hun leefomgeving in onze gemeente mooier te maken.

Waar ken je me van?

Ik ben bij de ‘oudere generatie’ bekend als ‘dochter van de fotograaf’, ben jaren geleden MR-lid geweest op basisschool de Wildschut, was ooit bestuurslid van buurtvereniging Hubertus en tegenwoordig zit ik in de ledenraad van Energie Gilze Rijen en in de commissie samenleving.

Mijn lievelingsplek in je gemeente:

Gilze is mijn lievelingsplek. Omdat ik hier geboren en getogen ben, heeft elke wijk wel een mooie herinnering waar ik op terug kan kijken. Zodra ik Gilze binnen kom, ben ik thuis.

Welke kansen ik zie voor de gemeente:

Om de gemeente leefbaar en aantrekkelijk te houden voor onze jongeren, zou er met woningbouw en het toewijzen van huizen rekening gehouden moeten worden met onze eigen jeugd. Als zij in de gemeente kunnen blijven wonen, zorgt dat voor grotere sociale betrokkenheid. Dat komt de hele gemeenschap ten goede.

Drie zaken die ik als raadslid wil veranderen:

  • meer kansen voor jongeren
  • meer groen in de wijk
  • meer betrokkenheid inwoners bij besluitvorming