D66 draagt de mantelzorgers een groot en warm hart toe

Het grote belang van mantelzorg is D66 bekend.
Mantelzorgers verrichten ongelofelijk veel ondersteuning, zorg en liefde aan hun zieke en/of behoeftige naaste (familielid). En zij hebben het daarbij best wel zwaar. Velen zijn overbelast , o.a. omdat ze zelf ook al fysieke beperkingen hebben of een baan ernaast.
Het Lokaal Steunpunt Mantelzorg (LSM) Gilze en Rijen ondersteunt de mantelzorgers in onze gemeente.
Vandaag waren velen bijeen op de nieuwjaarsreceptie. Frits van Vugt, raadslid van D66 was erbij.
Ton de Bruyn, de voorzitter van het LSM hield een prima verhaal over het belang van mantelzorg(ers). Hij schetste wat inmiddels wat is bereikt en wat er nog te doen is.

Beeld: D66 Gilze en Rijen

Eén van de dingen die D66 daaraan bijdroeg was het ondersteunen van extra professionele inzet vanuit het LSM (met financiële steun vanuit de gemeente). Maar Frits van Vugt zorgde er eigenhandig ook voor dat het mantelzorgcompliment weer verhoogd werd van 75 naar 100 euro.

Ook was er het afscheid van Sandra Krijnen. Zij heeft 28 jaar gewerkt in de gemeente Gilze en Rijen. Eerst als wijkverpleegkundige, nadien als consulent LSM en zeer actief binnen de Dementie Vriendelijke Gemeente. Zij kijkt terecht met trots terug op de mooie contacten, mensen die ze heeft mogen ontmoeten en heeft begeleid. Wij mogen dankbaar zijn voor haar grote inzet! Nu heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden als Casemanger Dementie in Breda. Een warm applaus voor al haar goede werk viel haar ten deel.