Broekdijk 10 Hulten niet gegund aan gemeenschap

Tijdens de raadsvergadering van 25 maart stond de bestemmingsplanwijziging voor Broekdijk 10 (Hulten) op de agenda. Het terrein is nu eigendom van het waterschap, die dit
wil verkopen. Een éénmalige kans als locatie voor de verbetering van leefbaarheid (bijv. speelveld of evenemententerrein) of voor bouwers van carnavalswagens die momenteel nergens meer plek hebben, ook niet in Rijen. Maar helaas…..

Antonet bij de loods aan de Broekdijk Beeld: D66 Gilze en Rijen

Mooie plek voor Hulten

Antonet Krol, raadslid D66: “Wij vroegen samen met Gemeentebelang pas op de plaats te maken, om – samen met Hultenaren – te onderzoeken of deze locatie geschikt kon zijn voor hun wensen en/of op deze locatie carnavalswagens te bouwen, een hal staat er immers al.”
Helaas werd dit voorstel niet gesteund door de andere partijen en het college. Een uitstel van een maand voor het onderzoekje bleek te veel gevraagd.

Teleurstellende reactie wethouder en andere fracties

Wethouder Machielsen (Kern’75) gaf aan dat hij goede contacten heeft in Hulten en dat deze locatie niet geschikt zou zijn. GGR vond dat het voorstel voor een bouwhal te laat kwam.
Onzin, want er kon nog naar gekeken worden. Overigens opvallend dat GGR zelf niet met dit idee kwam, terwijl een loods voor zelfbouwers van carnavalswagens in hun verkiezingsprogramma staat.
De PvdA vond het te duur, het zou enkele tonnen kosten. Krol: “Als het echter om een ‘éénmalige kans’ voor een onnodig ambtenarenkantoor van miljoenen gaat dan heeft de PvdA daar geen problemen mee.”
Kern’75 was van mening dat inwoners zelf met ideeën moeten komen. Krol: “Dan moet je ze wel de kans geven. En wat is er op tegen dat gemeenteraadsleden ook zelf ideeën inbrengen tijdens een raadsvergadering. Dat is hun taak als volksvertegenwoordiger.”
De VVD wees het voorstel van de hand omdat er geen concreet plan lag. Krol: “Echter een concreet plan maak je pas na een kort vooronderzoek en daar stonden de partijen niet voor open.”

Gemiste kans voor inwoners van Hulten en bouwgroepen carnavalswagens

Dit is een hard gelag voor zowel de inwoners van Hulten als de carnavalswagenbouwers.
Blijkbaar is voor de coalitiepartijen de ene éénmalige kans de andere niet. D66 blijft zich wél hard maken voor levendige kernen.
Wilt u reageren, kennismaken en/of uw ideeën inbrengen bij ons fractie-overleg?
Mail: [email protected]